midsommar 2019


I fredags var det midsommarafton. Jag och Mathilda som poserar glatt här ovan klämde in oss i mina föräldrars bil tillsammans med Fabbe, Harry och Moa som var i Stockholm och som jag inte sett på två år men däremot pratat otaliga timmar i telefon med. Vi lyssnade på midsomriga och roadtrippiga låtar hela vägen till Herräng där Hanna styrde idylliskt fir. Jag var rörd och tacksam över att känna mig som del av ett sammanhang, ty 23 år in i detta liv har jag fortfarande inte börjat räkna med att inkluderas eller ta för givet att folk vill hänga med mig. En osäkerhet som har noll att göra med den faktiska verkligheten så jag antar att det är någon medfödd tacksamhet att få finnas till bland andra människor (lol).


Det första vi gjorde efter att ha bäddat upp i gästrum och dito stugor var att traska ner till vattnet. Vädret var häpnadsväckande bra för att vara midsommarafton och jag svidade om till baddräkt och plumsade i så fort jag kunde innan jag hann ångra mig för det var inte jättevarmt i Östersjön men jag hade inte badat än i år så vafan.


Stolt plaskade jag sedan runt tills de andra kom efter. Kände mig som mormor, som alltid är först att doppa sig och som säger "ååh vad skönt" när alla andra kippar efter andan. Kan dock inte påstå att jag låg och flöt särskilt länge. Som sagt, inte jättevarmt i Östersjön.

Idylliskt var det ja. Vid midnatt gick hela sällskapet i samlad tropp ner till stranden igen och nattbadade i solnedgången som samtidigt var soluppgång för det var midsommar. Myggen svärmade lika glatt som vi.
 

När vi kom tillbaks till huset efter eftermiddagsbadet hade de andra satt på grillen. Vi plockade fram röror och sill och potatis. Lyssnade på Fred Åkerström och sånt.


Jag satt och var ljuv.


De andra också för den delen.


Sen var det middag! Jag tog på mig rollen som någon sorts inofficiell allsångsledare och sa att nu ska vi sjunga Bellman och nubba. Det lät ändå förvånansvärt bra.

Vi satt ute länge, insmorda i myggmedel och inhalerandes rök från myggspiraler. Skålade i högkvalitativ, av Hanna egenimporterad, grekisk hembränd sprit. Dök i säng runt 03 efter att ha försökt dansa vals till Taube för att fullborda den perfekta midsommaren.

RSS 2.0