säsongsråvaror, osjälvständigt nystämd gitarr och tonårstryckare

Exakt halvvägs genom februari och det har börjat kännas annorlunda i luften. Det går åtminstone att vädra en hint av vår när det är +6 ºC och det som varit djup snö och isbanor porlar längsmed trottoarerna. Jag gör yoga varje dag, hör och häpna. Är väl ett försök att få fason på mig själv, både kroppsligt och mentalt. Önskar att jag läste mer men dagarna far iväg och jag antingen jobbar eller pluggar eller prokrastinerar eller träffar folk, och tiden som blir över måste jag se till att hinna äta också. Försöker äta säsongsanpassad mat så gott det går för att dämpa klimatångesten lite.
 
 
Nilson var här förra veckan och vi övade på lindyhop i mitt vardagsrum. Han stämde min gitarr också. Typiskt att jag bestämde mig för att lära mig spela för att vi gjorde slut och jag ville vara självständig och "kunna själv", för att nu när vi försöker vara vänner igen låta honom stämma istället för att försöka på egen hand. Nåväl. Ordentligt stämd är den nu i alla fall och jag kan sitta i eftermiddagssolen och spela Kjell Höglund-låtar för mig själv (och mina ofrivilliga åhörare grannarna).
 
 
Var och såg Kajsa Grytt i helgen med en person och fick dansa tryckare på ett dansgolv omgiven av sextonåringar. Betraktar det som kompensation för min egen tryckarbefriade tonår. Vi kände oss dock litegrann som de pinsamma föräldrarna på klassfesten som står i ett hörn och diggar med till musiken. Värt det dock. Eftermiddagen därpå kände jag mig ungdomlig igen när jag satt på hans köksgolv och åt pizza ur kartongen mitt i stöket efter hans roomies middagsbjudning (fast ingen äkta dekadent bohemungdom använder ju uttrycket "middagsbjudning" så där sprack illusionen).

RSS 2.0