avokadoplantor, dylankatt och tavlor som aldrig kommer upp


Hej god kväll och så vidare. I morgon är det första november och jag förstår inte hur den här hösten bara rusar iväg, men samtidigt känns det ju som att jag bott i min lägenhet mycket längre än två månader. Blir inte klok på det där med tid. Här är mitt vardagsrumsfönster någon dag förra veckan när jag planterat om lite växter och den stora avokadon fick den kruka den förtjänade.


Förra veckan var tentavecka, så onsdag, torsdag och fredag satt jag hemma och skrev mest. Men för en gångs skull lyckades jag vara effektiv och på fredagen när Nilson kom hit med Dylan för att sova över ett par nätter så var jag nästan klar. Vi ägnade helgen bland annat åt att äta god mat, typ rödbetsburgade med hemgjort hamburgerbröd och mandelfrikadeller med spaghetti. Och bara sega runt, äta frukost länge och läsa i den sköna fåtöljen. Promenerade på skogskyrkogården en eftermiddag när det fortfarande var sol. Åkte på utflykt till livrustkammaren och tittade på gamla blodiga reliker från krig och kungliga kläder. På söndagen åkte Nilson hem men lämnade Dylan här hos mig ett tag, för jag behöver ha en katt i min närhet när hösten är svårhanterlig.

I vardagsrummet står en massa tavlor som aldrig kommer upp på väggarna. Det är så svårt att veta var en ska börja och läskigt att göra hål i väggen. Annars väntar jag mest på att min monstera ska växa sig stor. Nu är klockan tjugo minuter i nio denna måndagskväll, och jag är trött för imorse var jag uppe med tuppen, något förvirrad av gårdagens tidsomställning. I morgon börjar nästa delkurs på litteraturvetenskapen och jag ser fram emot den. Ungefär det var väl allt för nu. Puss.
Spara
Spara

rapport från en jazzfest där vi firade min hemifrånflytt


Nu ska vi fröjdas åt att jag i lördags blivit så gott som frisk från min förkylning och ställde till med en jazzig inflyttningsfest! Men innan själva festen så kom Maja, Tove och Bea och åt tacos. Jag hade picklat rödlök dagen till ära och herre min ge vad gott det är.


Vi pratade med mat i munnen om saker som jag inte minns men som nog var väldigt viktiga.


"Det är hål i vinflaskan bakom etiketten! Känn!"


När maten var slut och allting undandiskat så slog vi oss ner i min sköna jazz-salong.


På matbordet tronade, förutom lite förrymd vegfärs, ett oerhört classy stilleben om jag får säga det själv.


Och på tal om classy. Kolla Maja!


Och Bea!


För att inte tala om MIG.


Okej att mina byxor hade stora hål på insidan av låren men det syns ju inte när en sitter med benen i kors.


Älskar denna bild oerhört.


Efter en stund började det komma folk. Till exempel Olivia, Daniel och Erik från min kurs som slog sig ner runt vardagsrumsbordet med Maja. Och till exempel Mathilda och Tove L som ockuperade köksbordet.


Och min gamle berlinsambo Savannah! Så bra person.


Även till exempel John, Erik och Ragvals, Tom...


Palle! Och Fabbe som skymtar där bakom.


Joel Saka Astrid Gnem... Ja alltså oerhört många av de personer som gör mitt liv lite roligare än det annars varit. Det blev senare än jag tänkt och innan de sista gästerna gick så hann jag dansa till mina bästa jazzlåtar och även lite Dion and the Belmonts har jag för mig.

Den här fina bilden får avsluta rapporten om min senaste lördagkväll.
Spara
Spara
Spara

oktobermorgon

Bild från i söndags.

Hej. Det blir påtagligt mörkare varje dygn, och jag slogs under morgonen av den hemska sanningen att det inte kommer vara ordentligt ljust igen förrän om ett halvår ungefär. Jag måste börja lägga upp överlevnadsstrategier, samt få klarhet i om jag äger något julpynt eller ej och om det i så fall kom med i flytten.

Min kropp har intagits av en förkylning och jag försöker få bort den bäst jag kan genom att sova, dricka te och vistas så mycket jag kan under filtar. I helgen måste jag vara pigg igen. Jag går inte med på annat. I detta nu sitter jag (invirad i filt) och dricker morgonkaffe och äter bröd jag bakade igår. Dagens första vakna timme låg jag kvar under täcket och läste. Eller pluggade. Bra sak med att plugga litteraturvetenskap, att det är ganska mycket samma sak. Om en stund ska jag bege mig mot universitetet för att ha seminarium och det ska bli ganska mysigt.

Puss hoppas ni mår bra.

söndag bland jättekaktusar, kottepalmer, rosa blommor osv


Nu ska ni få höra vad jag gjorde i söndags, alltså igår. Jo, efter frukost satte jag mig på tunnelbanan och beundrade mina höstskor.


För jag skulle hit! Till Bergianska trädgården! Varför då då, undrar ni. Jo det ska jag tala om.


Nämligen för att den här fyllt 26 ganska så nyligen. En av mina favoritpersoner på denna jord. Tjugosex år ung. Och det måste en ju fira.


På grund av regnet gick vi direkt in i ett av växthusen. Kostade 80 kronor men det får det vara värt när någon fyllt år. Där inne var det som en annan värld och jag blev alldeles varm inombords av allt grönt och blommande. Plus att en kunde inbilla sig att det var ens egen oerhört tjusiga överklassträdgård eller liknande. Om en nu skulle vilja det.


Liten herre och stor kaktus.


Jag tycker att han är rätt så snygg :)


När vi började känna oss klara med växterna satte vi oss i fiket och jag bjöd på lunchmacka. Kändes väldigt pensionärigt, på ett fint sätt.


Sedan bar det ut i höstvädret igen, och efter en liten promenad i den botaniska utomhusträdgården åkte vi hem till mig och åt middag. Slut på bra söndag!


middagsbjudning


I fredags hade jag middagsgäster. Först kom John och Gnem och vi satt och drack vin och pratade i väntan på att även Joel skulle dyka upp. Tycker det är löjligt kul att visa min lägenhet för folk som inte sett den förut. Den börjar dessutom bli mer och mer som jag tänkt mig. Nu har jag ett bra matbord, kökslampan är på sin plats och den första grejen är upphängd på väggen.


När Joel var på plats lagade jag spenat- och fetaostpasta. Här ser ni min matplats också.


Sjukt mysigt var det.


Efter maten fixade jag gin tonics.


Och sen förflöt kvällen med prat och en omgång twister (det var så jobbigt att ingen orkade en andra omgång), och Lisa kom förbi. Strax före tolv körde jag ut dem för att jag var trött, och det var den fredagen.


vinpicknick med ragvals och att sitta utan jacka i slutet av september


Förra tisdagen var jag klar med min hemtenta och hade ett stort behov att komma utanför dörren efter dagarna av intensivt tentaskrivande (och en återhämtningsdag som jag spenderade i pyjamas framför Sex and the City och Gilmore Girls). Lyckligtvis var det inte bara jag som precis skrivit klart en tenta, utan även Ragvals hade under dagen blivit så gott som klar med sin, så vi möttes upp på söder för att dricka vin i solen. Bästa grejen att göra efter en tentavecka. Kan ni fatta att det var svettigt att sitta utan jacka fast det var precis i slutet av september?!


Över Vitabergsparken låg bara en liten liten gulaktig ton som hintade om att det är höst. Men mest var där fortfarande sommar. Vi satt länge och småsvettades och pratade om det där med eftergymnasial identitet. Att vilja lämna sitt Broder Daniel-deppiga gymnasiejag bakom sig, men inte vara helt säker på vem en är utanför tonårsklyschan. Jag tror dock att det för oss båda börjar falla någorlunda på plats. I alla fall känns det så.

Spara
Spara

när en kokar äppelmos istället för att plugga och så

Hej vänner. Sådär såg jag ut igår innan jag åkte in till universitetet för sen föreläsning. Dagarna blir så konstiga när en inte måste vara någonstans förrän sent, det är liksom morgon hela dagen då. Hela förmiddagen ägnade jag åt att koka äppelmos av äpplen jag fick med mig från min moster i Grillby i helgen. Ni vet sånt där som en kommer på att en måste göra, när en egentligen borde sätta sig ner och läsa Aeneiden.

Jag hade en väldigt fin helg, och en bra vecka förra veckan överlag så som jag minns den. Men i söndags kväll var det som att världen ville kompensera och jag fick rejäl söndagskvällsångest. Sedan har humöret varit lite sisådär sedan dess. Drömt konstigt och varit trött. Olustig känsla i kroppen. Ja, ni vet. Hoppas det går över snart. Tills dess ska jag dricka mycket te och kaffe, försöka hålla mig i fas vad gäller pluggandet och träffa personer som jag mår bra av.

Nu måste jag åka mot SU för att träffa världens bästa lilla litteraturgrupp och sedan ha seminarium.
Spara

RSS 2.0