vårinsupande, bokläsande och åkahemfunderande


Tretton grader och sol omhuldar Berlin idag, och jag fick ta av mig jackan när jag var ute och gick. Jag försöker insupa så mycket vår jag bara kan, så att min kropp kanske till slut kan skaka av sig vintern och tina. Idag var första dagen som jag inte bar långkalsonger eller hade stickad tröja under mockajackan, och det mina vänner är om något ett gott tecken.


När fötterna började göra lite ont i mina ännu inte helt ingådda skor så slog jag mig ner med ryggen mot en trädstam och läste. Just nu läser jag en bok av P.G. Wodehouse, och den är sådär lagom lättsamt underhållande. Små korta episoder om unga överklassmän i början av 1900-talet som råkar ut för allehanda konstigheter. Egentligen håller jag för närvarande på att läsa "Den allvarsamma leken", men jag insåg igår kväll att den inte skulle räcka tills jag åker hem. Följaktligen lade jag den åt sidan för några dagar och plockade "Young Men in Spats" från bokhyllan.


Det går knappt att beskriva hur mycket vår det var i Volkspark Friedrichshain. Tårpilarna hade börjat knoppa, änder bokstavligen plaskade omkring i dammen, barn vaggade omkring på gräsmattan, folk låg på filtar och pussades och någon solade benen. Så småningom hamnade mitt träd i skugga och jag gick hemåt, förbi affären och handlade fetaost.


Sedan satte jag mig på balkongen med en kopp kaffe och fortsatte att läsa.

Nu har solen försvunnit in bakom husen på andra sidan vägen och jag har retirerat in i vardagsrummet. I natt ska jag på stumfilm igen. Det blir den sista stumfilmsbion för denna berlinvistelse, för på onsdag flyttar jag tillbaks till Stockholm efter nästan tre månader i denna stad. Inför det har jag blandade känslor. Å ena sidan kommer jag sakna de människor jag lärt känna här, att bo själv, mina långa frukostar, alla vackra husfasader, att kunna köpa en flaska vin för två euro, ledigheten och den nästan totala friheten. Å andra sidan: svenskt lösgodis, middagar med mamma och pappa, Herr Nilson, alla mina vänner som jag inte träffat på evigheter, tillgång till hela min garderob, tryggheten som nära relationer ger och inte minst STOCKHOLMSVÅREN. Men först har jag några dagar av berlinvår, sovmorgnar och bokläsande att njuta av.

Kommentarer
Postat av: Linnea Aurora

Åh Berlin är så fint! Förstår verkligen att du kommer sakna det!

2016-03-28 @ 21:53:40
URL: http://linneaaurora.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0