näst sista berlindagen med körsbärsblom och grünkernburger


Idag är min näst sista heldag i Berlin innan jag flyttar hem igen. Jag vet att jag ältar det här med att jag snart ska hem, men jag kan inte riktigt smälta det. Två och en halv månad har gått så sanslöst fort, och min "göra-någonting-efter-studenten"-period i form av berlinvistelse är nu plötsligt ÖVER. Eller om två dagar för att vara exakt. Och absolut, det har varit givande och utvecklande och allt möjligt. Så som saker är. Men vad i helskotta ska jag göra av mig nu?
 

Jag vaknade senare imorse än vad jag hade tänkt mig. Litegrann skyller jag på att det blivit sommartid, men jag har den senaste veckan lyckats förkjuta mitt dygn även utan hjälp från klockomställning. Igår kväll låg jag vaken utan att kunna somna, och började googla på ställen i närheten med bra vegoburgare. Så som en gör. Eller nåt. Någon gång efter tolv idag var jag i alla fall redo att bege mig ut i den femton (!) grader varma luften. Jag tog med min bok till en av mina favoritparker och slog mig ner på en bänk i solen. Utan jacka. Har ni hört på maken.

Under eftermiddagen mulnade det på och jag promenerade hemåt. Planen var dock att äta en tidig middag på ett av hamburgerhaken jag googlat fram under natten, så efter inte alltför lång tid tog jag mig ut igen.
 

Jag beställde en "grünkernburger", som så vitt jag förstått det består av något slags frö eller sädesslag. Gott i alla fall. Däremot påmindes jag på hemvägen om den där unkna lukten en får på händerna när en ätit skräpmat, som liksom inte vill försvinna hur mycket en än tvättar händerna. Jag vet inte om det är frityren, det där typiska hamburgerbrödet eller något helt annat som gör det, men så otroligt störande.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0