carpande av berlinvåren


Idag var det så himla mycket vår. Sådär att alla buskar blev gröna av ren upphetsning. Fontänen i parken är plötsligt fylld med vatten, dammen fylld med svanar och de soliga bänkarna fyllda med folk. Jag begav mig ut i solen så fort jag bara kunde. Packade väskan full med kursböcker och gick till Volkspark Friedrichshain. Tog en liten promenad innan jag hade ro att sätta mig ner. Insåg att jag glömt kameran i all min iver, och fick försöka bevara våren i telefonen och i kroppen istället.


Efter en stund blev det så varmt att jag fick ta av mig jackan. Nästan ofattbart. När jag kom till Berlin låg det snö på marken.


I en timme, kanske två, smuttade jag cappuccino, läste ut en av kursböckerna, antecknade understrykningar, bläddrade igenom vad jag redan läst, blundade mot solen och lyssnade på musikanterna som spelade jazzigt nerifrån svandammen. När mitt bord skuggades av ett träd packade jag ihop och gick hemåt. Pillade lite med en av tentorna, gjorde en macka. Efter en stund gick jag dock ut igen för att hinna njuta av den sjunkande solen.

Såhär fina var de solbelysta fasaderna. Vet inte om Berlin varit såhär vackert sedan jag kom? Luften bar liksom på en välvilja. Hemma igen lyssnade jag på ett radioprogram, lagade middag och facetimade med mamma. Nu ska jag snart borsta tänderna och krypa ner i sängen framför ett avsnitt av Poirot. I morgon ska jag äta frukostbuffé med Linnea och Isabelle och jag längtar redan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0