en midsommar och en midsommardag som fick sommaren att kännas på riktigt

Hej på er! Hoppas ni hade en fin midsommar och så. Jag spenderade min i Grillby hos moster med familj. Det var vårt traditionsenliga firande med mat och femkamp och tårta och snapsvisor. I år blev det dock inte så sent eftersom några (inte minst jag) var lite småhängiga. Och tur var väl det, för då var vi pigga idag och kunde njuta fullt ut av det exemplariska midsommardagsvädret med sol och tjugosju grader. Idag tror jag att jag till fullo förstod att det är sommar. Sommaren, och min kommande semester, kändes.


Igår när vi anlände var himlen jämngrå och luften nästan tropiskt fuktig. Jag kunde som vanligt inte låta bli att smygfota grannens gamla bubbla. Så himla fin ju.


Maten började dukas fram så smått.


Och sedan var det dags att förtära lunch och tårta. Det mesta var som det brukar. Fast i år kunde vi sitta ute, till skillnad från i fjol då det ju var så fasligt kallt att vi fick kura under värmelamporna på verandan.

Sakta gick solen ner. Jag var domare i femkampen eftersom jag var tillräckligt krasslig för att slippa delta. Katten Mona carpade i kvällssolen, medan människorna samlades i den lilla baren i ladan där det spelades vinylskivor och jag smuttade på en kopp svartvinbärste. Sedan tog jag en ipren, kröp ner i sovsäcken och avslutade min midsommarafton.


Efter många många timmars sömn slog jag upp ögonen, tog på mig en skjorta och gick barfota ut över gräsmattan för att äta frukost och dricka kaffe på verandan.


Tillsammans med min kära mor. En skulle ju kunna tro att härligheten stannade här men nej.


Eftermiddagen skulle nämligen komma att spenderas här, vid poolen med en bok och italiensk musik utströmmandes från ladudörren.

Det var denna midsommaren. Nu är jag hemma igen, och i övermorgon beger jag mig västerut till bestemor i Norge. Hej sålänge.
Spara

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0