en midsommar och en midsommardag som fick sommaren att kännas på riktigt

Hej på er! Hoppas ni hade en fin midsommar och så. Jag spenderade min i Grillby hos moster med familj. Det var vårt traditionsenliga firande med mat och femkamp och tårta och snapsvisor. I år blev det dock inte så sent eftersom några (inte minst jag) var lite småhängiga. Och tur var väl det, för då var vi pigga idag och kunde njuta fullt ut av det exemplariska midsommardagsvädret med sol och tjugosju grader. Idag tror jag att jag till fullo förstod att det är sommar. Sommaren, och min kommande semester, kändes.


Igår när vi anlände var himlen jämngrå och luften nästan tropiskt fuktig. Jag kunde som vanligt inte låta bli att smygfota grannens gamla bubbla. Så himla fin ju.


Maten började dukas fram så smått.


Och sedan var det dags att förtära lunch och tårta. Det mesta var som det brukar. Fast i år kunde vi sitta ute, till skillnad från i fjol då det ju var så fasligt kallt att vi fick kura under värmelamporna på verandan.

Sakta gick solen ner. Jag var domare i femkampen eftersom jag var tillräckligt krasslig för att slippa delta. Katten Mona carpade i kvällssolen, medan människorna samlades i den lilla baren i ladan där det spelades vinylskivor och jag smuttade på en kopp svartvinbärste. Sedan tog jag en ipren, kröp ner i sovsäcken och avslutade min midsommarafton.


Efter många många timmars sömn slog jag upp ögonen, tog på mig en skjorta och gick barfota ut över gräsmattan för att äta frukost och dricka kaffe på verandan.


Tillsammans med min kära mor. En skulle ju kunna tro att härligheten stannade här men nej.


Eftermiddagen skulle nämligen komma att spenderas här, vid poolen med en bok och italiensk musik utströmmandes från ladudörren.

Det var denna midsommaren. Nu är jag hemma igen, och i övermorgon beger jag mig västerut till bestemor i Norge. Hej sålänge.
Spara

tre morgonselfies och lite om vad som händer

Här är några bilder från imorse när jag hade vaknat med halsont och huvudvärk, men tappert tog mig upp för att genomleva denna arbetsdag. Gick okej ändå. Nu är jag helt mör och matt, men tröstar mig med det faktum att jag nu är ledig i mer än en vecka.

De senaste dagarna, eller egentligen de senaste två veckorna, har varit rätt så jobbiga. Jag har haft några mentala sammanbrott, gått på min morfars begravning, åkt buss i femton timmar direkt efter en dag på jobbet, rest med ett försenat flygplan, haft en stressad relation till bostadsförmedlingen och försökt ta hand om folk omkring mig bäst jag kan (för vad skulle jag göra utan dem?!). Nu orkar min hjärna inte så mycket mer, så jag ska göra mig en kvällsmacka, titta på ett avsnitt Vänner och sedan gå och lägga mig. Fira midsommar fast inte kräva så mycket av mig själv för mina mentala energireserver är tomma och de fysiska också för den delen. Förhoppningsvis få ligga och läsa vid en pool. Och på måndag åker jag till bestemor för att spendera några dagar med henne och lugna ner mig.

Det var ungefär allt för nu. Hoppas ni har det fint. Puss.

när jag fyllde tjugo

I lördags vaknade jag och var formellt ej längre tonåring. För att distrahera mig från detta absurda faktum hade jag planerat in en picknick för att fira mig själv. Och för att låta andra fira mig. Heh. Så efter en födelsedagsfrukost med mamma och pappa ställde jag mig och förberedde picknickmat, samt hoppades att det inte skulle regna.


Klockan fyra var jag, Joanna och Tove N i Vitabergsparken för att fixa i ordning, och snart hade även Tom, Amanda, Mira och Bea slutit sig till sällskapet. Några väldigt bygsamma droppar duggregn var allt de hotfulla molnen åstadkom innan de gav sig av och vi kunde pusta ut. Då började fler favoritpersoner dyka upp.


Och vi satte igång att spela twister!


Samt prata prata lyssna på musik gosa.


Tove M var där som jag inte träffat på hur himla länge som helst <3 Och Saka fast han var lite sjuk. Tappert ändå.


Det var den första kvällen på några dagar som inte var helt kall. Vi kunde sitta där varma och glada med våra jackor och filtar medan kvällen kom smygande och picknicksällskapet växte. Så fint att ha så många av de jag tycker om på samma plats. Gnem tog med sig ett kubb som sedan blev BORTSTÄDAT av en nogrann parkstädare. Joel lyckades inte ta tillbaks alla bitar, så rip kubbet.


Asså<3 Hur kan jag ens ha så många fina personer i mitt liv?


Mellan tolv och ett hjälptes vi åt att plocka ihop allt, och jag åkte hemåt. Nöjd och trött. Och tjugo.
Spara
Spara

burgare, porslin och frukost (eller tidigt födelsedagsfir)


Igår möttes jag och Herr Nilson i Slussen och åkte i en mycket varm buss i en halvtimme för att komma till en plats som var såhär fin.


Vi skulle nämligen hit! Till Gustavsbergs Porslinsmuseum närmare bestämt. Men innan vi orkade ta itu med porslinet behövde vi mat.


Litegrann var utflykten för att fira att jag snart blir 20, så Nilson köpte halloumiburgare åt mig och jag var såhär glad.


Så fint. När vi tryckt i oss burgarna och beundrat utsikten gick vi in i museet. Utanför stod en barnorkester och spelade Star Wars-musik <3


Det fanns så mycket fint i museet. SÅ MYCKET FINT PORSLIN!! Det mest fotogeniska rummet var dock det med toaletter och handfat.


När vi var klara tittade vi i porslinsbutiker och folkdans, sedan köpte vi glass och åkte hem till Nilson. Vi var båda helt utmattade efter vår utflykt.

Och imorse fick jag frukost på sängen. Höll på att avlida pga fint. Vi flyttade dock brickan till balkongen när jag ätit en halv macka, för solen var svår att motstå. Bra fir.

semesterplaner och en kattig tröja

Hej hopp! Jag har semester den här veckan vilket är helt underbart. Jag ska hänga med fina människor, vara i solen, fira massa saker till exempel Joannas student, Beas födelsedag och inte minst min egen födelsedag, jag ska läsa och sova tills jag vaknar av mig själv. Idag ska jag på Gustavsbergs porslinsmuseum vilket jag tror blir en eminent liten utflykt. Nu ville jag mest visa upp tröjan jag hittade längst ner i min tröjhög i garderoben. Älskar den. Dels för att jag visar massa mage (och den därmed kanske kan bli lite lite brun eller i alla fall mindre vit) och dels för att katten blir tredimensionell. Puss!

RSS 2.0