ett lånat lantliv

Trots att jag jobbar dag ut och dag in så hinner jag känna att jo, det är sommar. Jag påminner mig själv om vikten av att göra saker när jag väl är ledig, hur trött jag än känner mig klockan tre på eftermiddagarna där jag sitter i receptionen.

Förra helgen åkte jag direkt från jobbet till Östertälje; väskan packad med baddräkt, shorts och bok. Där plockades jag upp i bil av Herr Nilson och längs smala landsvägar rullade vi mot hans mammas hus på landet. Hans mamma som var på semester hade så snällt lånat ut sitt hem till oss över helgen, och jag är henne evigt tacksam, ty jag behövde det så ofantligt.


I trädgården växte röda och svarta vinbär som vi plockade direkt från busken, och sedan sparade några i handen för att ha i filen. Där växte körsbär som smakade himmelskt. Och blommor. Vi tog ut hans katt i koppel och sprang fram och tillbaka på gräsmattan alla tre.


På en av verandorna åt vi middag, lyssnade på radio och betraktade någon regnskur som svävade förbi. Och bara satt. För att vi kunde.


Vi åkte på cykelutflykt. Först till loppis där jag köpte två gamla damtidningar, en från 1932 med en intervju med Freuds systerdotter och en från 1962. Nilson visade sin gamla skola. Sedan tog jag på mig baddräkt under kläderna, och han bytte ut shorts mot badbyxor. Vi packade ner mackor och kaffetermos, satte oss på cyklarna igen och trampade iväg mot en enslig liten sjö. Att cykla på landsväg i strålande sol måste vara något av det somrigaste som finns. Jag tror det. När vi till slut nådde sjön började det regna, men vi var varma och svettiga och sjöns svalka var mer än välkommen.


På verandan med morgonsol åt vi frukost. Läste tidningen, drack kaffe. Blev solvarma i nacken. Klappade katt.

Och ungefär så såg min helg ut. Om en räknar bort att jag fick någon sorts hormonkollaps på söndagseftermiddagen och blev fruktansvärt otrevlig. Men det tycker jag att vi gör. Räknar bort det alltså.
Spara
Spara

Kommentarer
Postat av: Marinda

Åh så fin baddräkt du har! Vart är den i från?

Svar: Tack! Den är från monki, tycker väldigt mycket om den :')
Siri Hansen

2016-07-15 @ 14:57:51
URL: http://marinda.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0