sjätte januari tvåtusensexton

Tvåtusenfemton är över. Det hände så himla mycket. Jag tog studenten. Började läsa på universitetet. Har jobbat mer än någonsin och tjänat pengar för att kunna leva de första månaderna på 2016 i Berlin. Jag har tinderdejtat hejvilt och på något sätt gått och blivit kär fast jag inte trodde att jag hade kapacitet till sådana känslor.
 
Nu är det tvåtusensexton och jag försöker hinna med att träffa mina vänner innan jag åker. Jag oroar mig för att inte hinna få kursböckerna i tid. Skjuter upp viktiga saker som jag måste göra. Är stressad över idéhistoriekursen. Stirrar på den gigantiska resväskan innan jag somnar. För om tio dagar åker jag till Berlin för att stanna i två och en halv månad. Just nu är jag mest livrädd. Vad tusan har jag där att göra? Det faktum att jag inte har den minsta aning om hur det kommer bli är skrämmande. Det kan bli hur bra som helst, men även jättejobbigt och ensamt och långtråkigt och ångestframkallande. Förmodligen lite av allting, men jag hoppas på mest kul och bra.
 
 

Kommentarer
Postat av: Schneebremse

God fortsättning på det nya året!

Först och främst vill jag önska dig lycka till på din vistelse i Berlin! Vilken underbar möjlighet att kunna få bo i Berlin, världsstaden som aldrig sover. Ett ypperligt tillfälle att öva på sina tyskakunskaper och fördjupa sig mer i lingvistikens ädla konst. Att promenera på Unter den Linden, se Branderburger tor i solnedgången. Äta lunch i Tiergarten, promenera på regnvåta gator och känna doften av staden. Att fotografera sig i svartvita fotoautomater, sitta på ett café vid Spree och se ut över vattnet medan stadens ljus letar sig in genom fönstret.

Jag är avundsjuk! På studier, att ha världen framför sig som en tom sida i en bok som du kan utforma som du vill.

Kärleken kan ingen bestämma över, den slår till när man minst anar det, bara att njuta av ögonblicket. Det är få känslor som är så starka som kärlekens mystik. Samhörigheten, lojaliteten, det bekanta pirret i magen. Att ständigt tänka på den andre.

Allt kommer bli bäst! Sänd ett vykort om du har möjlighet. Hälsa alla!

Gutes reise und viel glück!

2016-01-10 @ 01:13:15
URL: http://https://schneebremse.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0