sherlock holmes från 1922 och popcorn


Igår kväll mötte jag upp Linnea och Isabelle för att se en stumfilm! En biosalong från 1929 vid namn Babylon har den geniala traditionen att visa stumfilm gratis mitt i natten på lördagar. Runt elva sågs vi och hämtade ut våra biljetter, sedan gick vi till en bar runt hörnet i väntan på midnatt.


Där köpte vi rödvin för 2,5 euro och stod i barröken och pratade om vuxenhet (att förminska sig, bli bemött som en jämlike och skräcken i att inse att vuxna inte vet och kan allt utan ofta är ganska knäppa och vilsna). De berättade även om en fest de varit på för en ny fotobok om könsöverskridande identiteter, och jag berättade om hur jag suttit och ätit kakor och tittat på "Vänligen Lars Lerin" och "Liv och Horace i Europa" på svtplay.


När vi tömt våra vinglas återvände vi till bion, köpte popcorn och öl och satte oss i mitten långt fram för att mest möjligt kunna njuta av både filmen och den ackompanjerande orgeln. Stumfilmen som visades denna natt var Sherlock Holmes från 1922 med John Barrymore i huvudrollen och den var både underhållande och fin. Alltså. Så himla bra grej.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0