sensommarsol och rödvin


En av de sista dagarna innan den potentiellt mest intensiva veckan i mitt liv tar sin början och vi sitter i solen på Hannas uteplats, som för bara några månader sedan var en ojämn gräsplätt med en sliten träbänk på. Nu är den förvandlad till en plats där en faktiskt vill vara, och halva området är fyllt av odlingar. Jag vill se det som en metafor för hur mitt liv här i Stockholm frodats och tagit form sedan jag återvände från Berlin i början av våren utan den blekaste om vad jag ville göra av mig själv. Förvisso är jag fortfarande i livskris, men jag tror att det är mitt normaltillstånd.

Vi delar på en flaska vin och pratar om vår livssituation, om hur invecklade saker och ting kan te sig men fortfarande vara bra, vänskapsrelationer och andra typer av relationer, om förhoppningar och planer och om annat som en pratar om en solig lördagseftermiddag i augusti. När vi ätit middag och ljuset börjat bli kvällsmjukt promenerar jag hem genom villaområden och tänker att livet faktiskt är ganska bra just nu.

Spara

det är så himla mycket som händer

Jag tror att jag har packat ner kameran i någon kartong så jag kan inte använda den men å andra sidan har jag i alla fall telefonen och det är ändå mest den jag har fotat med på sistone. För övrigt så är väl planen att jag ska packa ungefär allt annat idag innan jag ska till Hanna och dricka vin äta chips och spela yatzy. Just nu sitter jag och väntar på att mitt hår ska torka och beundrar mina krukväxter som frodas i fönstret i väntan på att flytta till Hökarängen. Resåren sticker ut från min svarta polotröja och imorn är tanken att jag ska träffa Mira och köpa lite kläder som inte är helt utslitna. Välbehövligt. Både vin med Hanna och klädköpande med Mira.

Det är så himla mycket som händer nu så kanske kommer här vara ekande tomt tills jag flyttat, ordnat wifi och kommit någorlunda i ordning. Eller så kommer jag ha ett behov av att blogga ändå, för att den tidiga hösten ger en visioner om att fräscha upp börja om fixa i ordning allting även en blogg.

kontraktsfir, bra människor, flyttpackande och höstsymtom

Jag har varit sämst på att dokumentera på sistone. Skyller på att jag är mitt i flyttkaos, och att energin ligger stabilt runt noll. Den här veckan är den sista som jag jobbar heltid, och nästa vecka flyttar jag hemifrån samt börjar plugga litteraturvetenskap. Ingenting känns på riktigt just nu. Dagarna har ägnats åt att, förutom att jobba 8-17, gå igenom alla mina tillhörigheter och packa ner i kartonger och rensa, ordna med el och bredband och ha några mentala sammanbrott. Jag har i alla fall hunnit se Hair på utomhusbio i Rålis tillsammans med mamma och Lisa och det var välbehövligt i fredags efter en otroligt stressig vecka. Gick igenom min telefon i jakt på något att dela med mig av och fann detta:
 

Efter att jag varit och skrivit under hyreskontrakt (!!) så träffade jag Mira på söder. Jag köpte en ryggsäck och hon köpte glass, och så gick vi runt en massa. Samma morgon hade jag rullat in i Stockholm med nattbussen från Haparanda och jag led följaktligen av märkbar sömnbrist, men vad gör det när en precis skaffat sig en lägenhet och en har någon såhär fin att umgås med, och som sedan lagar pasta åt en för att en inte orkar göra middag själv.


Vi passade även på att fika på blå lotus och jag var svettig i den gassande solen som sken in genom fönstret. På tal om ansiktsglans så provar jag för tillfället att tvätta ansiktet med olja (!) istället för ansiktstvätt för att inte torka ut huden. Återkommer med något slags resultat framöver, hoppas jag. Såvida inte resultatet är en väldig massa finnar.


Jag har varit hos Nilson och Dylan och bakat bröd och ätit popcorn och löst korsord och annat bra som en kan göra.


Såhär såg jag ut en dag när jag skulle fika med Tove och Maja.


Gillar dem mycket mycket. Mycket.


Och så har jag ju flyttpackat. Då kan det se ut ungefär såhär. Gud vad jag längtar efter att få packa UPP. Mitt rum är kaos.


Johanna ska flytta till Los Angeles (ännu fler utropstecken!!! många sådana i detta inlägg!!!!) så hon samlade mig, Lisa, Sara och Melina för att äta pizza. Vi hade alla mycket att ta igen, och jag återfick en massa energi som jag tappat under den långa arbetsdagen. Jag påmindes dock om att jag inte gillar pizzeriapizza. Så salt och flottigt och typ smaklöst ju?

Avslutar med en bild från i fredags när jag, mamma och Lisa satt på en filt i Rålis och drack vin, åt chips och sjöng med i Hair.

Idag fick jag ett ryck och klippte luggen kort igen. Har ju haft gardinlugg hela sommaren och det har varit hur skönt som helst, men nu kände jag att det var dags med raklugg igen. Det är den där tiden på året då allt börjar om (betydligt mer än på nyår eller ens födelsedag) och en vill förnya sig. Jag har blivit oerhört sugen på nya jeans och en svart polo där inte resåren sticker ut. Höstsymtom.

kukkolafors och kantareller

Min sista semestervecka för denna sommar lider mot sitt slut. Förra fredagen åkte jag direkt från jobbet till cityterminalen och tog nattbussen upp till Haparanda och mormor. Mamma mötte mig följande morgon vid busstationen och dagarna ägnades åt sådant som renar en trött själ. Typ svampplockning, bastande, bokläsande, solande, blåbärsätande och plockande av hallon och vinbär. Vi tog även en tur till Kukkolaforsen för att köpa färsk sik och lyssna på dånet.

Nu är jag tillbaks i Stockholm och förbereder mig för flytten om tre veckor. Skrev kontrakt igår (!!) och nu återstår att packa ihop allt jag äger och välja bredbandsleverantör. Livet är en jävla berg- och dalbana.

jag vill hinna känna att jag lever innan sommaren är slut

Den här sommaren går alltför fort. Redan har det börjat bli märkbart mörkare om nätterna och det är bara en ynka månad kvar tills sommaren officiellt är över. Jag hoppas dock att den harmoniskt flyter in i september och ger oss en lång och härlig sensommar.

Dessa dagar sitter jag hopkrupen under filt och tittar på avsnitt efter avsnitt av Gilmore Girls, ty jag har gått och blivit sjuk. Så typiskt när det är fint väder och en skulle vilja göra en massa saker (även om det bara är några få timmar efter jobbet en har att tillgå) och jag är så rastlös för jag vill ju känna att jag lever.

Helgen innan mitt insjuknade var i alla fall en bra en. Jag vaknade någorlunda tidigt på lördagen och åkte in till stan en sväng på jakt efter något fint second hand-plagg att bota min garderobsleda med men hittade ingenting så åkte hem igen och städade. Sedan tog jag bussen till pendeln till Södertälje och Nilson, blev uppmött vid stationen och promenerade hem till honom medan han introducerade mig för pokémon go. Jag har dock för lite internet på mobilen för att kunna spela, och tur är kanske det. Planen för kvällen var att göra pizza och sedan äta lösgodis och popcorn framför femte Harry Potter-filmen och det var en så himla mysig kväll för den innehöll så mycket av allt jag älskar. Till slut gick vi och la oss, efter ännu en pokémonpromenad, men denna gång i detta nya nattmörker som jag nämnde tidigare. Somnade gott och jag vaknade åtta och låg och läste Hemsöborna tills han piggnade till han med och vi bakade scones och åt på balkongen. På kvällen träffade jag en gammal kollega och drack ett glas vin på medis, och sedan var helgen slut och jag kände halsont komma krypandes och här sitter jag nu.

Spara

RSS 2.0