om en jobbvecka, en fin tavla, en födelsedagsmiddag, ett bröllop och ett sjukbesök från mira

Förra veckan gjorde jag inte mycket annat än att jobba. Men det känns okej. Någonstans får livet plats ändå. Mellan väckarklockan och 07:27-bussen finns frukost, dagstidning, klar luft och soluppgång. När jag är hemma igen är det fortfarande ljust och det finns tid att pyssla omkring innan det är dags att lägga sig igen.


Såhär såg jag ut en morgon i hallen innan jobbet.


Vissa dagar gick det att äta lunch ute. Så himla härligt. Då kändes saker och ting bättre än de egentligen var. Jobbet må ha fula metallbord som bländar en när en försöker läsa, men nedanför jobbets balkong finns en knoppande trädgård och idylliska villor.


Herr Nilson hade köpt den här bilden åt mig i välkommen-hem-present (han skämmer bort mig något förfärligt <3) och en kväll fick den passepartout, ram och en plats på väggen (efter att jag och mamma svurit lite åt ramens obegripliga system på baksidan).


En annan kväll satt jag och lyssnade på Monica Zetterlund och ritade detta kort till Maja. Hon skulle nämligen ha en liten middag på fredagen för att fira sin tjugoårsdag. Jag är ingen hejare på att köpa presenter, men bjuda på fika, det kan jag.


Efter jobbet i fredags åkte jag alltså till Gubbängen och lägenheten som Maja bor i tillsammans med Hanna och Joel. Den är så mysig och så himla mycket HannaMajaJoel. Observera handsken i lampan.


Tove och Anders kom och vi lagade pizza med massvis av mozzarella och ruccola på. Bea slöt sig till vårt sällskap och vi satt och pratade länge och tryckte i oss mer pizza än vi egentligen orkade och lyssnade på "beas festlista" (som består enbart av feel good-låtar, är skapad på Hannas spotifykonto och följd av ett av Beas gamla ligg). Senare dök Palle upp och vi fixade en tårta, sjöng för Maja och pratade vidare. Vid tio var jag så trött att jag såg dubbelt och promenerade hem.


I lördags satte jag upp mitt hår såhär fint och gick på bröllop! Efter vigseln drack jag champagne på Djursholms slott, lyssnade på mina bordsherrars berättelser om sina yrken och svensexor (ni vet hur det är med bordsherrar...) medan jag åt musslor i någon mousse, diskuterade med britter om deras EU-omröstning, dansade med ena bordsherren och brudgummens mamma och brudens second cousin och kompisar, fick livscoachning från folk som sa att jag skulle skriva, folk som sa att jag skulle bli arbetsterapeut, folk som sa att jag skulle läsa någon yrkesutbildning och folk som sa att jag inte skulle göra det och så någon som sa att jag skulle göra vad som helst utom att bli fotograf och sedan var jag trött och övertygade mamma och pappa om att vi skulle ta en taxi hem.

Sedan blev jag sjuk och har mest legat hemma och degat. Idag mådde jag dock bättre och bad Mira komma hit och dricka te på min balkong och prata om viktiga saker. Hon är bra hon. Och nu är vi redan halvvägs genom en annan vecka. Tänka sig.

Kommentarer
Postat av: ISA

men hallååå hur fint med utelunch på ballen!? <3

2016-04-27 @ 17:22:19
URL: http://isabyl.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0