lite krukväxter


Det senaste året har jag, mycket till min egen förvåning, börjat vurma för krukväxter. Under mina månader i Berlin smsade jag mamma och pappa regelbundet för att höra hur mina plantor mådde. Så det kan bli. Fint är det i alla fall med krukväxter. Jag planterade ju några sticklingar i helgen, och tänkte att vi kunde kika lite på några av de nya växterna, och några gamla också. För att fira våren. Eller något.


På skrivbordet står en avokadoplanta som är för stor för att rymmas bakom rullgardinen. Jag satte kärnan i vatten någon gång i september tror jag, och när den fått en liten rot planterade jag den i krukan. Råkade dock ha av roten när jag skulle plantera, men den har ju klarat sig fint ändå.


I fönstret står en nyare avokado som jag satte i vatten innan jag åkte till Berlin. När jag kom hem hade den både en rejäl rot och en fin stjälk och jag kunde sätta den i kruka. Miniavokadon har sällskap av en chiliplanta som jag sått från frö, och som nu vuxit ordentligt och börjat blomma.


När jag var i Södertälje i lördags fick jag med mig en liten stickling från en benjaminfikus som jag satt i kruka och nu hoppas ska rota sig ordentligt och börja växa.

Jag fick egentligen med mig två benjaminfikusar, men krukorna räckte inte så en står kvar i en minikruka bredvid en pelargonstickling som jag också tog från Södertälje. Den hade stått i vatten lite för länge så bladen hade börjat gulna. Nu har jag tagit bort de gula bladen och hoppas att den ska repa sig och så småningom växa sig stor och fin och blommig.

Det var allt för nu om mina växter. Hoppas att ni har det bra trots det grå vädret.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0