mösspåtagning

Igår var det den sista april 2015 och mösspåtagning. Klockan nio på morgonen stod jag i ljushallen omgiven av vänner och mimade någonting om studentens lyckliga dar, tog på mig studentmössan och undrade hur jag hamnade här i tiden.

Solen välkomnade oss ute på skolgården, och Maja vara lika babe som vanligt. Hon, jag, Palle, Hanna, Bea och Tove bestämde oss för att åka till String och äta frukost. Hela dagen stod till vårt förfogande och uteserveringarna öppnade inte förrän klockan elva. Dessutom hade jag inte druckit något kaffe på morgonen.

Vi beställde varsin 65-kronorsfrukost och satt sedan och sörplade på vårt te/kaffe, drack färkpressad apelsinjos med sugrör och tuggade på surdegstoast. Pratade skit så som en gör när tillvaron ter sig bekymmersfri. Palle lämnade oss för att dricka öl och försöka ta sig in på Josefinas där alla Stockholms studenter tycktes planerat att spendera dagen. Vi andra föredrog däremot att hålla oss på Södermalm, där köerna förhoppningsvis inte skulle ringla sig två timmar långa, och vi skulle vara något så när skyddade från blåsten.


Klockan elva när vi var mätta på surdegstoast slog vi oss ner i det bästa hörnet på Medis Kök & Bar, innan uteserveringen hunnit fyllas med vita mössor och brölande unga män som skrålade bira bira bira BÄRS BÄRS BÄRS. Där skulle vi komma att sitta tills klockan var närmare fem. Någon gång runt ett köpte vi lunch på Södermanna som vi tuggade i oss i solskenet på medis, med wrapsås droppandes ner på stenplattorna, innan vi återtog vårt vin- öl- och coladrickande i soffan. Saka och några i hans klass trängde ihop sig med oss innan deras mösspåtagning skulle äga rum vid tvåtiden. Fabbe kom och slöt sig till vårt sällskap efter att ha sett kön till Josefinas. Johan dök upp, och Joel med en klasskompis.

Med hettande ansikte efter så många timmar i solen åkte jag och Tove hem till mig för att vila en stund innan vi skulle till Savannah för att grilla. Tråkigt nog piggnade vi aldrig riktigt till, och innan det blev särskilt sent lämnade vi grillfesten. Jag virade in mig i filtar och tittade på ett avsnitt Poirot i sängen innan jag la mig för att sova efter en underbar mösspåtagning.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0