här bor jag


Nu när jag städat passade jag på att föreviga mitt rum innan det blivit ett stök av smutsiga strumpor och papper igen. Kanske också för att ha någonting att lägga upp här. (Upptäckte att jag har en kategori som heter "inredning", hjälp).
 
Här inne lyssnar jag på Belle & Sebastian på alltför hög volym eller spelar vinyler jag "lånat" från mammas och pappas skivsamling. Jag läser uppkrupen i fåtöljen med en halvt bortglömd kopp te bredvid. Sitter på golvet och pluggar (ty det går bättre än att sitta vid skrivbordet). Sover helst hela tiden. Försöker att ta hand om mina två återstående krukväxter. Dammsuger alltför sällan.

mitt i det som nästan är vår

Jag tycks ha gått från att fota allt och alla hela tiden till att trippa runt i tillvaron helt utan tanke på att ta mer än en instagrambild nu och då. Livsdokumentationen blir minst sagt lidande, men jag tänker att det nog finns någonting bra i det. Tiden som är nu är rätt så bra. Jag mår bra. Jag mår rätt dåligt också, men inte så att det gör särskilt mycket. Det dåliga kompenseras gånger tusen med det som är bra.

Jag har hängt en del hemma hos Maja. Druckit te och läst DN i hennes kökssoffa, bredvid fönstret där det alltid hänger en klase lök. Pratat strunt, fikat med henne och Palle och försökt skriva.
Jag har varit ute i solen. Hängt i vitan med Sakarias en dag då en kunde sitta utan jacka men med en vind som fick luggen att stå åt alla håll samtidigt. Promenerat tills fötterna gjort ont. Druckit 7-elevenkaffe.
Återigen hängt hos Maja för att stillsamt fira Calles nittonårsdag. Suttit uppe och pratat om tillvaron och om livet tills Calle somnat i sin fåtölj och börjat andas med puffar, sådär som gamla gubbar kan göra, och jag begett mig hemåt i den ganska kalla natten för att äta en macka med prästost och gurka och gå och lägga mig.
Häromdagen fick jag ett ryck och gjorde mig äntligen av med alla mina döda krukväxter, diskade krukorna och städade hela mitt rum grundligt. Plötsligt blev det ett rum en kunde vara i.
Och så har jag hängt med dessa och jag kan inte tänka mig ett bättre sätt att spendera dagarna. Här har vi, istället för att plugga (vilket vi egentligen borde), satt oss i Vitabergsparken för att fånga den sällsynta solen.
 
På något sätt har jag lyckats få skolan att gå ihop också, i sista sekunden och i halv panik, mellan långa promenader, hemmafester och bokläsande.

svårmanövrerat

Som ni kanske minns (själv har jag nästan glömt det) lånade Hanna mig för en fotouppgift för några veckor sedan. Nu har jag stulit hem några bilder på ett usb. Det blir en anledning att blogga, någonting jag haft ont om på sistone. Sista tiden har varit underlig på det sättet, att jag inte sett någon mening i sådant som jag tidigare ägnat sjukt mycket tid åt, och blogga är en av de sakerna.
 
Insikten att gymnasiet faktiskt snart tar slut har börjat sjunka in, och jag har febrilt försöka få form på den där mörka dimman som väntat bortom sommaren. Nu har jag sökt en kvällskurs i idéhistoria på Stockholms Universitet och framtiden känns inte riktigt lika obehagligt omöjlig som den gjort tidigare.
 
I ett försök att hantera nuet har jag städat mitt rum grundligt, läst ut Mrs Dalloway och börjat på Den hemliga historien, ätit gratis hotellfrukostar tack vare någon kupong jag fått från mamma, umgåtts med bra människor och i princip försökt hålla mig vaken.
 
Hur mycket jag än försöker göra någonting vettigt präglas tillvaron av en dov overklighetskänsla som är svår att manövrera i.

lägesrapport 5 mars 2015

Jodå, jag är vid liv. Dricker kaffe och lapar vårsol mot varma husväggar för att det äntligen är möjligt. Fördriver tid på tinder. Gör saker i sista minuten men gör det bra ändå. Gäspar. Har mensvärk. Tar selfies och tar bort dem igen. Dricker rödvin. Slänger inte bort mina döda krukväxter. Lite så som det kan vara i mars när snödropparna tittar fram längs villaväggar men halsduken behövs och gruset är lika halt som isen.

RSS 2.0