jag behöver tid att bränna näsan i solen

Det är helg och sommar och vädret är fint. Jag är nästan frisk och utled på att inte orka göra någonting, men försöker vara en ansvarsfull vuxen och inte gå på fest ikväll fast den säkert är megaparty och full av människor jag tycker om. Istället ska jag lyssna på Belle & Sebastian, hosta och läsa boken jag köpte idag.
 
Igår efter jobb och middag satt jag och pratade med Astrid på en förvånansvärt varm uteservering på Katarina Bangata och förundrades över hur somrigt Stockholm kändes. Så träffade jag Hampus idag och satt på Nytorgets fula konstgräs och drack kaffe och svettades i solen. Jag vänjer mig inte vid att det faktiskt är sommar. Det blev juni och allt kretsade kring studenten, sedan for jag till Edinburgh, jobbade, blev sjuk och jobbade lite till. Firade midsommar någonstans däremellan. Men liksom. Jag behöver tid att sitta i gräs och bränna näsan i solen och hänga på folks balkonger och ta kvällspromenader och se om slakthustaket är värt att hänga på och bada och sitta på uteserveringar. Men den tiden kommer nog. Imorn planerar jag och föräldrarna en dagsutflykt till Artipelag och det kan ju vara något tänker jag, att sitta på ett båtdäck och läsa.
 
Kram.

edinburgh


På min nittonde födelsedag gick jag upp tidigt och tog, tillsammans med mamma och pappa, flyget till Edinburgh. En välbehövlig flykt efter studenten, och innan jag skulle börja jobba och ta tag i livet (eller nåt). Staden, som jag fått intrycket av mest är regnig och kall, välkomnade oss med gassande solsken och utsikten från mitt rum högst upp i det lilla hotellet visade en blå himmel över de uråldriga stenhusen. Vi promenerade längs de soliga gatorna, satt på uteserveringar, åt god mat och gjorde allt sånt som en ska göra på bekymmerslösa småsemestrar. En man som jobbade på tweedbutiken Walker Slater, där pappa handlade upp nästan hela budgeten, rekommenderade en liten pub med en gömd bakgård att sitta och andas ut i. Grillångor från köket svepte ut från väggen och det droppade någonstansifrån men det är väl precis så det ska vara på gömda bakgårdar.

Vi drack whisky på en dunkel pub. Köpte kaffe och läste toaklotter på The Elephant House (där J. K. Rowling skrev största delen av första Harry Potter-boken för den som inte visste det). Klättrade inte hela vägen upp men ganska högt på Arthur's Seat. Och gick på afternoon tea. Allt annat än att tänka på livet.

 

studenten


Jag har fortfarande inte smält det (kommer jag någonsin?), men nu har jag tagit studenten. Det var en underbar dag, och härmed kommer en bildkavalkad med dåligt upplösta bilder från facebook och folks mobiler.


Klassen började dagen med champagnefrukost hemma hos Emelie i solen som var varm fast klockan inte ens var åtta. Vi varvade ätande av croissanter med skålande och tagande av en väldig massa bilder där vi poserade bredvid varandra med våra mössor.

När vi var mätta och peppa hoppade vi på bussen till skolan för att fotograferas och hänga i klassrummet och äta lunch och springa ut och allt sånt där.


Ganska fina är vi ju. Men alltså. Tre fina år i all ära men jag är så himla glad att sluta.

Utspringet var något av det mest känsloladdade jag varit med om och när jag kom ut och såg mormor och mamma började jag storgråta till min egen förvåning. Jag var så himla glad. Jag och Lisa möttes av Mathilda, Tove, Saka, Gnem och Ragvals. Älskar dem.


Efter flaket var jag sådär lagom fräsch. Men har nog aldrig känt mig så mycket som en ungdom som när jag stod där indränkt i öl och sjöng "FÖR VI HAR TAGIT STUDENTEN FÖR VI HAR TAGIT STUDENTEN FÖR VI HAR TAGIT STUDEEEENTEEEEEEN FYFAN VAD VI ÄR BRA". Och aldrig har det heller känts så bra att vara just ungdom.
 
När jag duschat och vilat mig åkte jag till Lisas studentmottagning och var inte riktigt lika pigg längre. Men hade i alla fall en väldigt trevlig kväll, trots att det började värka lite här och var. Min egen studentmottagning hade jag dagen efter och den var helt fenomenal. Nu är studenten över för min del och jag sitter här förkyld. Typ så. Vet inte när jag börjar ta tag i livsdokumenterandet igen, men inte är det här och nu i alla fall. Ska snyta mig.

RSS 2.0