prestigelöst och mentalt friktionsfritt

Gott nytt år kära ni. Min nyårsafton var hur fin som helst, och så befriande prestigelös. Att det är tvåtusenfemton känns inte konstigt över huvud taget, och jag känner ett enormt välbehag över att ha firat in året så som jag gjorde. Jag har en tendens att bygga upp en ångest inför nyår, som både gör kvällen till något som skaver och nyårsdagen till en vemodsgrop. Den här årsövergången har dock varit nästintill mentalt friktionsfri.


Jag åt middag hos Majas kompis Olivia. Vi var fem stycken som lagade mat, lyssnade på nostalgisk musik och åt trerätters: Jag, Maja, Olivia, Myrna och Agnes. Efter maten kom även Hanna och Johan.


Till förrätt gjorde vi en fetaosthistoria i ugn som jag hittat genom att googla "enkla förrätter". Sedan åt vi hemgjord falafel som vi glömt salta, med grönsaker, tsatsiki, hummus och tortillas. Som om det inte var nog fyllde vi sedan vartenda tomrum som fanns kvar i magen med marängsviss (något en äter allt för sällan!) och hemgjord chokladsås.

Vid tolv gick vi upp på taket och andades dimma och krutrök en stund. Sedan satt vi och spelade brädspel resten av kvällen. Drack te och cider. Åt chips. Jag kom inte ens sist i spelet, utan på andra plats.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0