tjusiga byxor och om ett flådigt dop

Goddag. Högen av saker jag borde göra är odrägligt stor och jag ligger efter vad gäller typ allt som ska vara klart den här veckan så hurra för mig. Igår var jag i alla fall på dop. Ville fota byxorna innan vi åkte men det gick sådär, som ni ser. De är i alla fall hur tjusiga som helst och gissningsvis från slutet av 40-talet eller början av 50-talet. Ni får även en liten skymt av mitt rum på den nedre bilden vilket ju kan vara trevligt. Dopet hölls i ett litet kapell på Djursholm och efteråt var det den flådigaste dopmottagningen jag varit med om. Brickor med plockmat och sherry bars omkring över parkettgolvet och det fanns oändligt med smörgåstårta och vin. Jag vågade föra samtal med människor mycket vuxnare än jag utan att förminska mig själv eller det jag sa, och lyckades även bonda litegrann med självaste dopbarnet vilket är en ännu större bragd från min sida. Nu är det väl dags att försöka ta itu med allt som måste göras, så tack och bock.

tisdag med ny polo, redovisning och brownies


Igår hade jag sovmorgon och åt lång frukost. Kände mig ganska fancy i en ny polo och det efterlängtade dagsljuset som solen (!!) åstadkom.

I skolan satt dessa så fint uppradade och väntade på att få ha redovisning. Två timmar senare begav oss jag och Tove hem till Maja för att äta brownies och dricka te.

Hanna och Bea som haft redovisning tidigare var redan där. Vi pratade om killar och om tjejer och om tinder. Och lite sånt som en pratar om. Gillar dessa himla mycket.


Slut på tisdagsrapport.

om distans

Bläddrade igenom min mejl och hittade de här bilderna som Hanna tog på mig i slutet av september när mitt hår fortfarande var rött. Vi var hemma hos Maja i Årsta för att färja Majas hår. Nu är det så längesedan att jag kan tycka de är fina trots att de är på mig. Så konstigt det där, hur det kan vara så svårt att tycka om bilder på en själv. Det är svårt att få distans till sitt eget utseende.

Samma sak gäller det jag skriver. Det är så otroligt svårt att se om det är skit eller inte. Idag satt jag i alla fall och pratade med min lärare i skrivande i tjugo minuter efter att lektionen slutat och gick därifrån alldeles glad i magen, trots att klockan nästan var halv sex och gatlyktorna kämpade för att lysa upp parkeringen utanför skolan.

på sistone


På sista tiden har jag mest varit på fikor, tittat på serier och försökt tänka på annat än februarimisären jag befinner mig i. Väntat på tunnelbanan med Don Quite i öronen. Gömt mig i min stora halsduk och klätt mig lager på lager. Halkat. Vaknat av att de spränger på vår gata för att göra plats åt nya hus. Kommit hem och varit utan vatten för att de sprängt sönder ett rör.


I söndags var det dags för skrivfika igen. Palle hade insjuknat i feber, men Sara A var där istället så det var hon, jag och Maja som satt med våra koppar och försökte skriva men kanske mest pratade.

En annan fika var med Sara längst in på Blå Lotus.
 
Idag efter skolan mötte jag upp Savannah i Slussen och tog båten till Djurgården. Vi skulle nämligen gå på Vårsalongen på Liljevalchs. Himla mycket bra, faktiskt. Särskilt gillade vi en tre minuters virkad film med namnet "Utflykten" av Anne Carlquist. Det känns bra att göra lite saker om dagarna, utöver att försöka hålla sig vaken och vid liv.

RSS 2.0