bea i svartvitt och i färg

 

fotografier och vitvin


Höstlov. Igår på dagen kom Joanna hit och drack te, bakade och tittade på film. Efter middagen åkte jag, mamma och pappa in till Fotografiska och tittade på Anders Petersens utställning.


Det fanns en hel del som var riktigt bra, och den del som var mindre bra. Överlag gillar jag verkligen den typen av fotografi. Kontrastrikt, svartvitt, kornigt och dramatiskt.

Så småningom var det dags för mig att åka vidare. Jag och Hampus hade nämligen tänkt gå till en jazzbar. Den visade sig dock ta inträde och till på köpet vara fullsmockad, så vi hamnade på Dovas Hornsgatan istället. En nedgradering, men ekonomiskt gynnsamt åtminstone. I söndags var jag där med Emma A, Fabbe, Tom och Lisa så det var andra dagen i rad jag satt där med en halvkaraff vitvin. Men egentligen, är det inte precis så det ska vara när en är arton och har sitt sista höstlov?


att göra när hösten kryper en in på skinnet


I morse tog jag en välbehövlig sovmorgon (efter att ha sovit alldeles för lite hela veckan) och hade ingenstans att vara förrän klockan tolv då jag mötte upp Tove, Hanna, Amanda och Maja för att äta lunch på Hermans. Hösten kröp en in på skinnet så vi var ivriga att komma in i värmen.


Älskar Hermans' lasange, och att en kan dricka hur många koppar kaffe en vill. Mätta och glada begav vi oss sedan för att ha de två sista lektionerna innan höstlovet, nämligen sociologi och filosofi. När vi slutat satte jag mig på tunnelbanan till medis.

Jag skulle nämligen fika med Savannah. Vi bestämde oss för att String var en bra plats att gå till och slog oss ner vid ett litet bord för att prata och gömma oss från höstvädret lite. Hur mysigt som helst. Nu sitter jag i soffan och försöker samla kraft till att steka pannkakor att ha med mig i morgon när jag ska skriva högskoleprovet (usch usch usch!).


dagdrömmarna på copperfields

Igår kväll drog jag med mig Mimmi till Stockholm Copperfields.


Jag hade även lyckats locka med mig Calle och Palle, samt Mimmis kompis Erika.

Det var nämligen så att min käre vän Hampus och hans band Dagdrömmarna spelade (lyssna på deras demo här)! Har du ett melankoliskt ungdomshjärta lovar jag att deras deppiga texter kommer snärja dig. Skämt å sido, jag tycker, trots att jag faktiskt är ganska icke-sorgsen för tillfället, att de är riktigt bra.


jazz, whiskey och cigarrer

Igår var en ovanligt bra fredag. Savannah hade nämligen inflyttningsfest i sitt lilla hus och temat var "jazz, whiskey och cigarrer". Nästan varje kvadratmeter var fylld av härliga människor i tjusiga kläder och luften vibrerade av jazztoner och mer (eller mindre) intellektuella samtal. Jag var lycklig över att folk, som inte var jag, satte på min favoritjazz. Så småningom smög sig dock mer dansant musik in bland melodierna, och en gnutta Joy Division. Ingenting jag klagar över.

Härligaste bilden <3

Så mysig fest. Jag har förresten tonat håret som ni ser. Känner mig lite tjugotalig och ibland lite som Pulp Fiction-Mia. Strax efter midnatt lämnade jag det lilla huset, men fredagen slutade inte där! Calle anordnade nämligen en liten klassfest inte så långt därifrån.

Möttes av detta när jag något frusen klev in genom hans dörr. Största delen av klassen var upptagna med annat, men deras frånvaro kompenserades av andras närvaro. Mira var där till exempel, fast hon lämnade vår klass för Södra Latin för ett tag sedan. Ser ju till att umgås med henne ändå såklart.


Tycker kolossalt mycket om de här människorna och hade knappast kunnat avsluta kvällen på något bättre sätt än att dansa i deras sällskap och senare, när energin tröt, ligga tätt i soffan och lyssna på bra musik.


lördag 11 oktober

Igår var jag oerhört tacksam för att jag åkte hem relativt tidigt från överraskningsfesten för Astrid som ägde rum i fredags. Istället för att vara ett vrak, så som jag brukar när jag varit ute på roligheter eftersom jag aldrig vill åka hem, var jag pigg och glad. Oktober visade sig från sin bästa sida, och när jag åkte in för att fika med Hampus strax efter fem gick det att sitta utomhus utan att förfrysa sig. Jag drack lapsangte och vi hade det riktigt trevligt.


När det blivit mörkt strosade jag några kvarter...

...hit! Lite frusen var jag ändå och tog tacksamt emot en kopp ingefärste av Maja. Sedan ägnade vi kvällen åt att prata konst, litteratur och universum, inspektera plagg som Maja fått från sin mamma men inte kunnat avgöra om de passar henne eller inte, lyssna på de vackraste låtarna vi kunde komma på, skratta hysteriskt åt djur vi skapade av mina fingervantar och sist men inte minst fundera över en text Maja skrivit.


RSS 2.0