feministtårta, branta trappor och en fantastisk takterass


Igår var det den 8 mars. Kvinnodagen. Solen hade bestämt sig för att det var dags att belysa Stockholm dagen till ära och staden var alldeles hoppig av vår. På Nytorget höll F! på att ordna tårtkalas och där mötte jag upp Sakarias för att fira feminismen, vårsolen och så småningom äta feministtårta.


Mamma hittade en sjal i vårt förråd och hon berättade att hon bland annat haft den på sin tågluff. Den luktade alldeles underbart så jag lade genast beslag på den. Det var alltså med den i håret som jag lyckligt solade mitt bleka vinteransikte och drack 7eleven-latte.


Innan det var dags för tårtkalas promenerade vi upp i Vitabergsparken och Sakarias visade stolt upp linnet han skrivit "riot not diet" på. Vi träffade på både Emma och Felicia. Alla tycktes vara ute och traska.

Efter att ha hängt med feminister på Nytorget åkte jag hem och svirade om till schlagerkläder. Hade lånat en paljettklänning av Sara E, som jag gjorde till en kjol och matchade med svart fjäderboa. Kände mig ytterst fabulös. Som en schlagerdrottning.


Både kjolen och eyelinern glittrade och jag kände att bättre kläder för att titta på mellofinal kan en knappt ha. Dock packade jag ner skönare kläder i väskan för att kunna byta till senare, för hur fint det än är med paljettkjol och fjäderboa så är det inga bekväma kläder.


Så åkte jag till Gamla Stan för att gå på mellofest och fira kvinnodagen med andra feminister!


Såhär såg trapphuset ut. Efter den där trappan var det en smal spiraltrappa som gjorde mig alldeles darrig i benen så att jag behövde sätta mig ner på en stol innan jag kunde gå in i lägenheten. Den låg högst upp och var den finaste jag sett. Inte ens på hemnet har jag sett någon finare. Det bästa var (den privata!) takterassen som en gick ut på genom ett fönster och som hade utsikt över Stockholm med dess vatten, Djurgård, takåsar och ljus. Jag hade inte haft något emot att bo i den där lägenheten, trots trapporna.


Vi gjorde pizza.


Blåste ballonger.


Vispade grädde och provade peruker.


Kollade på mellofinalen och hade blandade känslor angående vinnarlåten. Jag och Greta var kanske mest missnöjda och fick trösta varandra. Ace Wilder borde vunnit och så borde Alcazar kommit på andraplats. Sedan kunde Sanna Nielsen ha kommit trea, för all del. Hon sjunger ju helt fantastiskt, den kvinnan.


Mycket glitter.


Vi hängde ute på den fantastiska takterassen och jag bytte till skönare kläder.


Sedan dansade vi lite, och körde singstar till gamla mellolåtar, ABBA och The Smiths.


Runt halv tre var vi några som kände att det var dags att gå, så vi klättrade ner för alla läskiga trappor och ut på kullerstensgatan.


Istället för att åka hem mötte jag upp de här två, Sakarias, Joel, Astrid och några till för att äta på donken. Älskar hur fotogeniska de är.

Och det var den dagen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0