tropiska temperaturer och vin i majas fönster


Igår var ännu en tropikvarm dag och jag hade suttit på balkongen med vattenfärger. Trots att jag svettats i solen så att jag inte kunnat sitta böjd över pappret utan att förstöra min frampenslade bild hade jag njutit av temperaturen och inte känt något klagbehov alls. Inte upplevt hettan som obehaglig. Sedan hade jag gått ner på bakgården och hängt med min far och hans vänner där de suttit och grillat, druckit gin&tonic. På kvällen hade Maja ringt, och klockan elva fann jag mig i hennes lägenhet på Södermalm med en flaska rödvin. Jag slog mig ner i fönstret och vi pratade i timmar om kärlek, livets orimliga regelverk och annat mer eller mindre betydelsefullt medan Blå Tåget och Monica Zetterlund spelades på Majas skivspelare. Den familjens skivsamling gör mig alldeles varm om hjärtat.


jag är stundtals mer död än levande men när jag väl lever då lever jag på riktigt

Hej vänner. Jag hade gärna meddelat att de senaste, alldeles underbart varma, sommarlovsveckorna ägnats åt att vara ute i solen. Att min hy omvandlats från yoghurtfärgad till gyllenbrun, och att sandkorn lagt sig mellan sidorna i pocketboken. Så är dock inte fallet. Istället har jag stigit upp klockan nollsex nollnoll varje morgon och innan åtta infunnit mig på jobbet, där jag knappat in personnummer efter personnummer och arkiverat journal efter journal. Självfallet är jag glad att jag har ett jobb och när jag tänker på att varje minut där innebär lite mer pengar till flyttahemifrånkontot blir jag tapprare. Men jag är verkligen inte gjord för att gå upp tidigt. Känner mig stundtals mer död än levande.
 
Lite annat än jobb har jag i alla fall hunnit med sedan vi hördes sist. Till exempel:
· Hälsat på hos Saka i hans föräldrars nya lägenhet i Aspudden och suttit på hans balkong i kvällssolen och ätit sojafärs med spaghetti och rucola.
· Suttit på Emma A's tak och pratat, banandes i vårt eget svett.
· Spionerat på vackra trädgårdar på väg hem från jobbet när jag känt för att promenera hem i eftermiddagssolen. De har plank och bodar och skjul och blommande buskar och äppelträd och gungor.
· Druckit trettiokronorsvin på Sommar! med eminenta människor.
· Läst ut Madame Bovary och plöjt igenom Rävungen av Torey Hayden.
· Hängt på Majas balkong med hennes och mina vänner.
· Suttit på Hampus' altan med lagom berusade människor och samtalat om queerteori, samt efterfestat hos Joel till tonerna av bland annat Ted Gärdestad.
· Legat på en filt på enskedefältet med Tove och Mathilda och ätit alldeles för mycket kakor.
 
Så jag har med andra ord haft det helt okej ändå. Nu har jag bara en och en halv veckas jobb kvar, sedan har jag två veckor ledigt innan skolan börjar igen. Hurra!

grekisk mat och syltburkar


Igår var det fredag, och efter jobbet åkte jag in och träffade de här. I augusti förra året åt vi ju middag på Sonjas Grek för att säga adjö till Lisa ordentligt innan hon åkte till Spanien, och nu när hon är tillbaks tyckte vi att det var vettigt att göra om det för att sluta cirkeln. Det var förresten den första varma dagen på länge.


Maten var lika god som förra gången.


När vi var mätta bestämde vi oss för att ta en liten promenad för att njuta av den varma kvällen och andas lite frisk luft innan vi begav oss till Bara Enkelt för att dricka drinkar ut literstora syltburkar. Vi strosade alltså upp i Vita Bergen som var fyllt av glada människor som lyssnade på musik, spelade gitarr, drack vin och pratade.


På Bara Enkelt slog vi oss ner vid ett bord som ingav en härlig utomhus-utomlandskänsla, sedan delade vi fyra på två syltburkar. Någon måtta får det vara, tänkte vi. Jag var så innerligt glad att det var vi fyra igen, men blev lite dyster av tanken på att det inte alltid kommer att vara på det här sättet eftersom vi förmodligen kommer bege oss ut på vitt skilda livsresor.


Sara skulle möta upp sin pojkvän efteråt och Mathilda åkte hem eftersom hon skulle jobba dagen därpå, men Lisa och jag hade inte lust att åka hem riktigt ännu, så vi satte oss på en av Medis uteserveringar och tog ett glas rödvin. För min del får livet gärna vara såhär.


RSS 2.0