en nyårsafton med solfjädrar, progg, armkrok, och världens finaste människor

Gott nytt år! Jag hade en jättemysig nyårsafton igår. Nu är det plötsligt 2014; året då jag fyller arton, röstar, reser till Paris med Sara A, förhoppningsvis läser massa bra böcker och skriver mer än vad jag gjorde under 2013, fikar med massor av trevliga personer och en himla massa saker som jag inte har någon aning om.


Eftersom vi skulle fira på olika håll sågs jag, Mathilda och Sara hemma hos Lisa för en liten nyårslunch bestående av pestopasta. Vi pratade om det gångna året och lyssnade på låtar som för oss blivit tvåtusentrettons soundtrack. För mig definierar Håkans nya skiva hela våren, och Hästpojkens musik sommarlovet.


Lisa hade haft med sig oreokakor doppade i vit choklad som hon köpt i Spanien, och trots att jag egentligen varken är särskilt förtjust i oreos eller vit choklad var det helt otroligt gott.


Mathilda var jättevacker som vanligt.


Och Sara med, fast hon skymdes lite av störande ljusstakar.


Med sig från Spanien hade Lisa tagit solfjädrar som hon gav till oss, och jag kände mig mystisk med min dramatiskt röda som jag inte kunde låta bli att fälla ut och in oavbrutet. Efter tre timmar var det dags att åka hemåt. Jag och Mathilda gick en sväng förbi Tove L och sa gott nytt år. Väl hemma åt jag middag med familjen och familjevännerna Ewa och Alf, varpå jag begav mig mot Maja på söder.


Där hängde vi i hennes lägenhet, som är en av de mysigaste jag sett. Det var jag, Maja, Johan, Hanna, Zack och Charlotte som jag inte träffat förut men som var väldigt gullig. Vi lyssnade på cd-skivor med psalmer, Trazan & Banarne, Janis Joplin och massa progg. Åt godis och lekte en lapplek som fick oss att vika oss av skratt. Kan inte tänka mig något bättre sätt att invänta tolvslaget.


Halv tolv begav vi oss mot Mosebacke.


Där firade vi in det nya året, sa adjö till Hanna och Zack, hälsade på folk vi kände och hoppsade sedan armkrok nerför backarna mot Maja igen.


Nu var vi lite fler, och lyssnade på Ella Fitzgerald.


Så småningom var det dags att lämna Majas lägenhet och jag gick för att träffa massa annat härligt folk.

Bland annat Emma R, Sakarias, John, Elias, Eskil, Fabbe, Joel och lite människor från södra som jag tycker mycket om. Även Emil dök upp efter en stund. Det var himla fint att få avsluta nyåret med dessa människor och jag är så himla glad att ha fått lära känna dem.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0