fucking februari

Har enligt mina klasskamrater sett "dyster" ut på sista tiden, och igår frågade samhällsläraren oroligt hur det var med mig. Fint att de bryr sig, men vem förväntar sig att någon ska vara pigg och glad i fucking februari? Jag lever för tillfället på drömmar om våren, tunnare kläder och den dag då skolan inte känns som en stenbumling i tygpåsen.

Kommentarer
Postat av: lisa

Du är så fin!!!!!!!!! <#

2014-02-06 @ 20:35:08
Postat av: Mannen bortom skogen

" men vem förväntar sig att någon ska vara pigg och glad i fucking februari?"

Ingen förväntar sig, men alla kräver det. En vacker dag inser man att det finns inget utrymme för att ha "en dålig dag", det finns inget utrymme för att gå iväg en stund. Då jobbet man har kräver 110% närvaro, där finns det ej heller möjlighet att avvika då kollegor ser allt man gör och ska vara med och nyfikna.
Det man kan göra är att försöka hålla en så jämn nivå som möjligt. Inte glad inte sur. Utan lagom neutral. Inte visa besvikelsen när du blir sviken. Inte visa glädjen när det går bra. För då finns det alltid någon som irriterar sig, eller blir ledsen.

Kort sagt, du ska alltid anpassa dig efter alla andra. Andra har rätt att göra som de vill, medan du själv ska vara dem till lags. För är du inte det är du udda, osocial, konstig, bitter med mera.

Du får inte säga vad du tycker, visa vad du känner. Allt för att passa in. Vist man kan gå sin egna väg. Men är man beredd att minsta vänner för att man själv ska stå för sina egna beslut?

Livet är en balansgång, det blir en tunnare och tunnare lina man ska gå på ju äldre man blir. Om man inte har turen att ha tur eller rätt förutsättningar.

Om du börjar högst uppe i en mast för att gå framåt så blir det tufft. Men har du en stabil grund att stå på så är det betydligt lättare.

Snart är februari över och sakta men säkert kommer värmen och ljuset. Då ska vi leva! Om vi får för alla andra det vill säga.

;)

2014-02-15 @ 16:26:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0