fikabilder och ett post scriptum

Fikade med Astrid igår och blev kompis med en liten tvååring.

(ps. mamma tog med sig mormors "fulaste nittitalskläder" från haparanda för att ge till myrorna men jag lade beslag på två av plaggen)

en lista och ett och


Hittills det här lovet har jag:
· Sett American Hustle på bio med John, Elias och Tom
· Stått och pratat i en ring utanför Filmstaden Söder mellan tolv och halv två för att det inte finns någonstans att ta vägen för minderåriga
· Blivit bjuden på lunch i Sofias lägenhet i Kallhäll och fått med mig ett jättegott te hem
· Introducerat Mad Men för Mimmi
· Lagat penne med tomatsås två dagar i rad

och...
Igår åkte jag in till sofo för en existensiell fika med Hampus.


Vi satte oss på Blå Lotus med varsin kopp kaffe och pratade om begravningar och framtidsutsikter.

Sedan åkte jag och fantastiska Felicia hem till mig för att äta middag och dricka te. Började prata om övernaturliga saker tills det kändes som om det stod spöken överallt omkring oss. När jag följt henne till tunnelbanan vid halv tio-tiden promenerade jag hem till Tove och spelade kort med henne och Mathilda, och det var den onsdagen. Nu ska jag snart åka för att fika med Astrid.

jag köper södra station och bygger hus på götgatan


Idag efter en lång sovmorgon träffade jag Johanna för att ta en promenad i det nio grader varma vädret och prata om allt som händer och inte händer. Det blåste lite, så med kalla öron gick vi sedan in och gjorde te och varm choklad för att sedan sätta oss på mitt golv och spela monopol. Nu är det sportlov och dessa dagar är absolut nödvändiga för min överlevnad. Dagarna då en sover tills en vaknar av sig själv, umgås med de som en träffar allt för sällan annars och kan ägna timmar åt att spela spel istället för att vara i skolan.


exemplariska pantalonger

Mina nya byxor. Hittade dem på Beyond Retro för tvåhundranånting och dog av lycka när de passade. Vill ha vår nu nu nu så att jag kan gå runt i dem hela tiden.

allt blir bättre när det blir vår

Inbillar mig att min livsdokumentering kommer gå bättre så fort det blir vår, precis som allt annat förhoppningsvis också blir bättre då. Igår var jag i alla fall och letade lite vårkläder med Mimmi och hittade världens härligaste byxor som jag förmodligen kommer bo i så fort klimatet tillåter. När vi inte orkade med äckelvädret (snöblandat regn som blåste en i ansiktet) åkte vi hem till mig och drack te.
 
Nu ska jag snart på bio med Joanna! Vi ska se Frozen och jag är orimligt pepp på att se den. Är pepp på att se Joanna också såklart, men det är ju inte orimligt.

vi var förstås tvungna att fika


I veckan var Moa i Stockholm och vi var förstås tvungna att fika så vi promenerade till Louie Louie när jag slutat skolan. Där satt vi länge och delade med oss av våra liv, som vi tyvärr inte kan ta del av i realtid när vi bor på hela olika sidor av landet. Resonerade också kring hur det är smartast att rösta, och kring vad som är viktigast. Himla bra att ha henne här. När vi fikat klart åkte vi hem till mig och kokade pasta, och sedan blev det så sent att hon fick sova över.


tänk om livet vore lite mer som i mumindalen

Idag är en sådan söndag då minutrarna långsamt lunkar fram och en för en gång skull har tid att andas. Kusin Oskar Fridtjof och Onkel Hårek har precis gått ut genom dörren för att åka tillbaks till Oslo, men innan dess har vi hunnit titta på Alfons och Mumindalen, gosa med kattepus och jag har läst SvDs kulturbilaga över en kopp kaffe. En ovanligt harmonisk dag har jag haft, men kan önska att jag vore lite mer som snusmumriken. Rofylld och drömmande, men paradoxalt nog ändå närvarande hela tiden. Medveten om varje vajande grässtrå, varje kluckande i bäcken och varje mjuk vindpust. Och att livet vore lite mer som i Mumindalen, där magiska saker händer hela tiden utan att det är någonting konstigt.

dimman ligger tät över isen och ångar ovanför en kopp lapsang

 
I tisdags promenerade jag genom en dimmig skog mot en skridskobana. Där åkte jag omkring i en timme med klassen och halkade inte omkull en enda gång. Det var inte så kallt, men skönt ändå att gå hem till Hanna efteråt för att äta pannkakor och blåbär tillsammans med Tove och Maja. Runt två hoppade jag på en tunnelbana till söder där jag och kära Tove M skulle fika. Vi satte oss på Blå Lotus med varsin kopp lapsangte och det var ett exceptionellt sätt att spendera eftermiddagen.

fucking februari

Har enligt mina klasskamrater sett "dyster" ut på sista tiden, och igår frågade samhällsläraren oroligt hur det var med mig. Fint att de bryr sig, men vem förväntar sig att någon ska vara pigg och glad i fucking februari? Jag lever för tillfället på drömmar om våren, tunnare kläder och den dag då skolan inte känns som en stenbumling i tygpåsen.

virrvarr

Tänk om livet vore ett virrvarr av
...regnsmatter mot fönster
...hemliga skrivböcker
...understrukna meningar i klassiska romaner
...breda tekoppar fyllda med ångande lapsang
...fluffiga kattungar som lägger sig och sover i ens armveck
...vårsol och nysopade trottoarer

RSS 2.0