berlin 2014 del 3


Tredje berlindagen var jag sjuk och dödsbakis (rekommenderas inte) så de andra fick gå på Primark medan jag låg hemma och tog igen mig. På kvällen orkade jag mig i alla fall ut till en mysig bar på en halvgömd terass, där allt var jättebilligt och en trevlig haschdoft svepte över borden. Mannen i baren var pratsam och hade hög, svart hatt. Människorna vid borden omkring oss förde mina tankar till bohemparis.

Fjärde dagen åt vi en faktastisk frukost på ett franskt ställe.


Lägenheten är förresten helt underbart fin, men under vår vistelse där var den kroniskt ostädad.


Sent på eftermiddagen tog vi DB-bahn till Ostbanhof i Friedrichshain och promenerade längst med East Side Gallery. 1,3 km berlinmur som blivit ett konstgalleri.


Känns så sjukt att muren är på riktigt. Nu är den i alla fall väldigt fin.

Vid andra änden av muren åt vi middag och drack helt makalösa drinkar på en restaurang vid vattnet.


Jag var inte så hungrig så jag beställde bara pommes frites. Till min förtjusning fick jag också friterade morotsstavar - något av det godaste jag ätit.

Sedan gick vi på lite barer i Kreuzberg.

Och åkte tunnelbana hem för växeln vi fick när vi köpte godis.

Femte dagen, vilket var den sista innan vi åkte hem, var Sara sjuk och vi andra inte jättepigga heller. Jag drack te med ingefära och citron för att råda bot på min egen krasslighet. Det ösregnade, så vi satt kvar en stund och åt jättebillig men o så delikat sushi.


Och det var den berlinresan.


berlin 2014 del 2

På vår andra dag i Berlin bestämde vi oss för att promenera upp längs Kastanienallee, som vi ju ätit middag på dagen innan. Det är en jättemysig gata med underliga små kläd- och prylbutiker, pappersaffärer (<3) och världens godaste mozzarellaburgare på ett ställe som heter Burger World.

Vi vilade våra fötter en stund på en biergarten. Såhär fint var det där.

På eftermiddagen köpte vi billigt vin och vindruvor och satte oss på en filt i en park för att spela kort och charader, prata och spilla (fast det sista var inte meningen).

Efter middag och lite häng i lägenheten bar det ut!


Till en pingisklubb närmare bestämt. Dr Pong heter den, och en pantar ett pingisrack i baren (som också säljer billig dricka) och spelar rundpingis vid bordet som nästan är det enda som finns där. Eller så sitter en på en av de få barstolarna vid ett minibord och pratar.

Vi gjorde lite både och. Sedan gick vi vidare.


Till detta ställe, Mein Haus Am See! Så sjukt mysigt. Massor av fåtöljer och soffor, och en trappa en kan sitta i. Älskade stället.


kaffe, parkhäng och dinosaurier


Istället för att ägna eftermiddagen åt att titta på Mad Men åkte jag in till söder för att dricka kaffe med dessa. Vi satte oss utanför Fröken Anderssons Kaffebar och pratade. Hade inte träffat John sedan i juni! Saka matchade både bord och blommor med sin keps.


När vi inte orkade sitta still längre svängde vi förbi stadsmissionen (där jag köpte ett par jeans!) och promenerade sedan upp i vitabergsparken.

Vi hamnade till slut nere vid vattnet, och Tom slöt sig till vårt sällskap. Hur söta är de förresten inte på den här bilden? Där satt vi och pratade om möjligheten att det någonstans i universum finns en "jord" befolkad av dinosaurier för att de inte dog ut och inte lämnade plats åt däggdjuren utan själva industrialiserade. Sedan pratade vi lite om folkmord och The Hobbit.


nu blir bloggen osymmetrisk ett tag

Två kursintroduktioner var allt som hände idag, så jag har nu satt mig för att pyssla lite med bloggens utseende. Det kan se lite knasigt ut medan jag håller på, så nu vet ni. Får spel på att det kommer vara osymmetriskt i flödet när de gamla bilderna är 100 pixlar smalare än de nya, men eftersom jag inte har sparat de redigerade bilderna i större format får det väl vara så.

hösten

För mig är hösten mer ett nyår än vad första januari är. Ett nytt skolår börjar, jag har blivit ett år äldre, nya kurser och nya människor ligger framför mina fötter, hjärtat pulserar av förväntan. Hösten är den enda tiden då något så simpelt som en ny jacka kan frammana storslagna framtidsvisioner.
 
Min hjärna är lärd i konsten att producera scenarion, och särskilt på hösten går den på högvarv. Jag kan inte, som andra, göra inspirationscollage för att visa upp hösten jag hoppas på. Allt är redan för detaljerat i mitt huvud för att några bilder ska kunna göra det rättvisa.
 
Nu är det den nittonde augusti, och hösten känns i luften. Första skoldagen på mitt sista skolår har passerat. Jag är arton år. Den här hösten är mitt huvud fyllt av tankar på filosofistudier som jag, trots allt jag hört, inte kan tro blir tråkiga. Bakom tinningarna finns drömmar om kaffe, Cafe Strings fåtöljer och mockajackan min moster sytt. Jag fantiserar om fullskrivna sidor i vackra skrivböcker och word-dokument. Magen flaxar av tanken på att läsa, och det faktum att jag inte lär ha tid att läsa de klassiker och all den poesi jag vill tycks inte riktigt fästa i mitt medvetande. Min dagbok väntar på att fyllas med historier om storslagna fester, djupa samtal och kyssar med vackra människor.
 
Att det nu blir mörkare gör alltså inte så mycket, för en tid framöver kommer jag kunna leva blott på ruset av alla möjligheter som väntar.


berlin 2014 del 1


Förra tisdagen vaknade jag, Sara E, Lisa och Mathilda upp till ett soligt och varmt Berlin! Efter en fantastisk frukostbuffé för 5 euro (!!) begav vi oss genast ut och handlade.


På hemvägen tog vi en sväng förbi vår lokala fotoautomat. Älskar verkligen att det står sådana lite varstans i den staden.


En annan väldigt fin sak är de färgglada (avlopps?)rören som går genom staden.


Eftersom det var vår första dag kändes det rimligt att vi turistade, så vi promenerade ner till Brandenburger Tor, förintelsemonumentet (som var lika mäktigt att besöka den här gången som förra året), tv-tornet och Checkpoint Charlie (som vi i och för sig mest gick förbi av en slump).


Vi följde även Spree ner mot Kreuzberg. På vägen hittade vi små gömda trappor vid floden.


Hej hej.

I utkanten av Kreuzberg stannade vi på en medelmåttig restaurang för att dricka cocktails. Jag provocerades av drinkarnas namn och svor att jag fan skulle dricka whisky sedan för att kompensera.
 

Middag åt vi på ett indiskt ställe på Kastanienallee.


Fina Mathilda.

Första dagen avslutades på en mysig uteservering där vi spelade charader (vilket utmynnade i många skratt), pratade och drack.

sommar sommar sommar


Kvällen innan jag for till Haparanda var det återigen sådär varmt att en knappt behövde kläder. Jag mötte upp Mira och Bea och hängde en stund vid vattnet under Kungsbron.


Sedan gick vi till Sommar! och drack vin på deras uteservering, spelade rundpingis och dansade.


Innan det blev allt för sent åkte vi in till söder och hem till Maja, men då glömde jag fota.


I morgon åker jag till Berlin och är borta ännu en vecka, så vi hörs när jag är tillbaka!

pride, skugga och plaskande fötter


Nu har jag spenderat en knapp vecka i Haparanda och inte tagit en enda bild. Så himla skönt. Målade vita husknutar, bastade, badade, solade, läste, fick myggbett, åt nyplockade blåbär, drog upp en död vinbärsbuske och åt glass från mormors frys. Innan jag åkte hann jag dock gå och titta på prideparaden med Tove N!


Det hade helt gått mig förbi att paraden ägde rum den dagen. Jag hade varit så instängd i min jobbubbla alldeles för länge. Vi hade planerat att fika, men styrde om våra planer och gick istället längs Hornsgatan mot Mariatorget för att beundra paraden.


Väl framme var vi väldigt varma, så vi köte varsin smoothie och slog oss ner på en bänk i skuggan där vi hörde paraden skrida fram lite på håll och kunde skymta en och annan vimpel.


Sedan bestämde vi oss för att promenera till Tanto och bada fötterna innan jag behövde åka hem för att hinna äta innan jag på kvällen skulle ut och träffa Mira och Bea.


RSS 2.0