meddelande och lite om moabesöket


Hej vänner. Ikväll tar jag bussen upp till mormor och morfar och lämnar all internetuppkoppling för en vecka. Ha en fenomenal vecka så hörs vi när jag kommit hem igen.
(en fin sak var att jag hade min skrivmaskin framme på min fest och efteråt var pappret prytt av söta små meddelanden)


Här har ni lite bättre Moa-bilder från i förrgår. Vi satt mest och pratade, och så tog vi en promenad runt våra barndomskvarter. Kollade på lägenheter på hemnet gjorde vi också och hittade varsin. Hennes i Majorna och min på Södermalm. Jag tycker att hon ska flytta tillbaks till Stockholm, men hon verkar trivas i Göteborg så hon får väl bo där då.


moa superfeministen


Världens bästa Moa är på besök och vi matchar varandra så himla bra. Angående nästa bild kommenterade jag att hon såg ut som en superfeminist (♥), för visst gör hon? Nu har vi inte tid med er mer. Ajö.


om att gömma sig för hösten och prata om livet

Jag gillar mitt rum ganska så mycket just nu. Försöker mest övertyga mig själv om att hösten är mysig och att jag kan spendera den med en kopp te och en bok i skenet från ljusslingan, men än så länge har jag mest pluggat och skjutit upp saker. Idag var jag i alla fall och fikade igen, denna gång med Hampus. Mycket trevligt, och skönt med en anledning att gömma sig på Café Strings nedervåning där kylan och mörkret inte var så uppenbart. Vi pratade om att inte veta vad en ska göra av sitt liv, att vara livrädd att bli vuxen men samtidigt se fram emot att bli gammal, att jag är avundsjuk på de som har intressen och att han spelar i band, om att ha en bild på sig själv på sin garderob men att det är okej när en är sjutton (kanske, i alla fall om det hänger andra saker där också). Nu inbillar jag mig att jag ser fram emot morgondagen, då klassen ska titta på Clockwork Orange och analysera den på engelska utifrån ett behavioristiskt perspektiv.

nu tränger vi ihop oss i soffan och sedan dansar vi


En får köldskador av att vara ute nu för tiden, och det är alldeles för kallt inomhus också, men om många tränger ihop sig blir det varmt ändå. Igår var vi en massa härliga människor som trängde ihop oss hemma hos mig.


Dessa två till exempel, Mira och Gustav.


Och de här fina.


Stiliga unga herrar satt i (det just nu obefintliga) köket och diskuterade vad de skulle göra om de fick komma undan med ett brott.


Jag skuttade omkring och försökte hinna umgås med så många som möjligt.


Älskar när kompisar blir kompisar med varandra, och dessa två har bondat något fantastiskt på sista tiden. Hur bra är inte det liksom?


Soffhäng.


Dans.


Alltså, min klass är så söt. Den gjorde dock festen väldigt östrogenstinn tyckte John, eftersom den består av mer än åttio procent tjejer.


det blir alltid fredag igen till slut


plugg, fika, promenader och sånt


Torsdag idag, och jag hängde i skolan med bland annat dessa goingar.


Slutade mycket tidigt, men stannade i skolan och åt lunch med lite härliga människor i klassen.


Mest för att diskutera psykologi inför morgondagens prov. Svårt det där, men o så intressant.


Så småningom gav jag mig ut i friska luften och promenerade mot medis.


Så himla fint med höst.


På medis mötta jag upp denna trevliga filur för en fika! Vi gick till Kafé 44 (känner att jag måste variera mig lite från Café String) och köpte plånbokssnäll kladdkaka och billigt kaffe.


Pratade om viktigheter och oviktigheter och skrattade åt knäppheter.


Lite allmänt körd i huvudet och magngagig på grund av skolan, men ganska glad ändå faktiskt.

Sedan kan vi ju avsluta detta inlägg med att beundra hur fint söder kan vara ibland. Ganska ofta faktiskt.
 
(önska mig lycka till på provet i morgon, jag är rädd)

helt okej faktiskt

Pluggar mig till döds inför ett psykologiprov, skrattar åt (med) mina härliga klasskamrater, äter choklad, fryser om händerna, lyssnar på soundtracks från Harry Potter, Sagan Om Ringen och Doctor Who, dricker te och längtar till helgen. Så ser mina dagar ut och det är helt okej faktiskt.

mödor och te


Efter en lång och mödosam dag som inneburit långa, kyliga promenader genom Stockholm i jakt på franska konstverk begav oss jag och Tove hem till mig för att plugga psykologi och dricka te. Hon hade två timmar över innan jobbet, så det var passande. Au revoir.

mitt själv


i'll put the kettle on


Igår kväll, när både jag och Mathilda var allmänt rastlösa och nere, gjorde jag en kanna te och plockade fram mitt fina porslin, så satte vi oss på min matta och pratade. Vi såg även på tre avsnitt av Vänner, och lördagen blev plötsligt mycket angenämare.


Mathilda funderade på hur hon skulle göra med sitt hår. Nu väntar jag med spänning medan hon är hos frisören.


en lördag som inte kräver så mycket energi

Jag sov dåligt inatt så idag har jag mest ägnat mig åt sådant som inte kräver så mycket energi. Tog ett bad, pluggade psykologi, gjorde lite yoga, pluggade mer psykologi och tog en skogspromenad. Nu ska jag göra te och bläddra i en fotobok, för någon måtta får det vara på studerandet. Klart slut, rödtjut.

ginger & rosa


Den senaste veckan har jag sett på den här filmen två gånger. Den utspelas i London på 60-talet och handlar om rädsla för atombomber och döden. Om vänskap och viljan att leva. Kan vara en av de bästa filmer jag sett. Förutom vacker regi och rörande skådespel var musiken helt förträfflig. Jag vet inte vad mer jag kan säga. Det är få filmer som fångar in mig så som denna gjorde. Sådär att en vill sitta kvar hela eftertexten och förändra sitt liv. Nej, vet ni vad? Se den bara.


mer än så är det inte

Livet lunkar på ganska odramatiskt. Jag går mest i skolan och försöker orka mig upp på morgonen. Parisresan är bokad med lägenhet och allt, så jag och Sara peppdansar lite när vi möts i korridorerna. Mer än så är det inte.

tidsfördriv på en hårddisk


Innan tweedracet i helgen dök Thomas upp med en hel hårddisk full med Doctor Who. Alla gamla avsnitt för att vara exakt. Nu har jag någonting att fördriva hösten med. Hurra!

choklad och rosenté


Idag gick jag upp tidigt för att gå på chokladmässa med denna bedårande kvinna. Vid ingången blev vi hälsade av bland annat en Ior av choklad och jag kände att detta kan ju inte bli annat än bra.


Gräddbulle. Det låter som ett älskvärt smeknamn på en gosig person. Så himla fint.


Jag doppade marshmallows i chokladfontäner och Sara köpte vaniljchoklad (?) som såg ut som potatis. Sedan köpte jag visst te också, mest för att mannen som sålde det bar hög svart hatt och var extremt gullig.


Mätta och glada lämnade vi mässan efter några timmar. Det var stort, ska ni veta. Dessutom satt den ihop med en hus-och-hem-mässa eller någonting åt det hållet så vi gick förstås och kikade på allt där också. En kunde köpa bubbelpooler, simbassänger, lusthus, rosa vispar, väggprydnader, ljusslingor och bäst av allt - prova massagemojänger. Sara blev frälst och köpte en.
 
Jag tog pendeltåget till Stockholms Södra för att fika med Agnes och Alva. Vi hade tänkt gå till Café 44 men det visade sig vara stängt, så istället begav vi oss till Gildas Rum. Helt okej det med, tycker jag.
 

Jag drack rosenté i stor kopp och vi satt och pratade om hur oredo vi är att bli vuxna, vegetarianism och homofobi, språk och nollningsfester, att en miljonär fyllde sin fontän med champagne när hon hade fest men att Rupert Grint nog spenderade sina pengar bättre när han köpte sig en glassbil och om vad vi skulle lägga pengar på om vi hade.

Rätt som det var blev det dags att åka hem för att fira pappa med finmiddag. I morgon fyller han fyrtio. Då har jag inte längre en pappa som är "tretti-något".
 
Det var allt för idag. Puss och hej.

oerhört fancy

Jag känner mig oerhört fancy i hatt. Ska in till stan och titta på Stockholms tweed race så småningom, för pappa och Thomas ska delta på sin tandemcykel. Det är också fancy.

tre instagrambilder som är allt jag har från den gångna veckan


I tisdags var klassen på medeltidsmuseet, och efteråt hittade jag och Tove ett inte allt för dyrt café i Gamla Stan där vi slog oss ner. Ute var det nämligen alldeles för kallt och hemma var det alldeles för mycket att göra.


Vi drack mosebacke-te och åt socker. Pratade om alla möjliga trevligheter.

Igår lyssnade jag och Mathilda på Veronica Maggios nya skiva på repeat (och låten med Håkan extra många gånger, för den är ju så infernaliskt bra), hoppade på en tunnelbana och tog sedan bussen till Sara E! Första gången jag var ute och umgicks med folk på hur länge som helst.

hörni


Hej hörni. Alltså jag vet inte vad det finns att skriva om. Har bokat parisresan, ägnat helgen åt att titta på film mest och måste plugga mer än vad jag orkar. Försöker ha tid att umgås lite med folk också.

RSS 2.0