mental koma och en lista som kanske hjälper

Det är som om jag hamnat i mental koma och min kropp vandrar omkring helt på egen hand. Jag orkar ingenting. Vill bara lägga mig under en filt och ligga kvar där. Klarar inte av skolan längre, för jag har ingen motivation och ingen ork att ens försöka göra så bra ifrån mig som jag egentligen kan. Sedan får folk kalla det var de vill. Höstdepp. Tonårsdepp. Jag vet inte vad det är. Försöker träffa folk och hålla mig sysselsatt men det är svårt.
 
 
Lista på bra saker som kanske hjälper lite:
 
❄ När en varit ute i blåst så att kinderna blivit alldeles röda och sådär stickiga, och äntligen får komma in i värmen och känna hur kinderna tinar.
❄ Att sitta under en filt med en tekopp som ångar upp i ens ansikte.
❄ Att läsa sista sidan i en bok som var så bra att en skulle vilja läsa den igen på en gång eller som insiprerar en att göra massa saker med sitt liv.
❄ När folk gör snälla saker fast de inte behöver.
❄ Första riktiga snön som får alla skogar att se ut som Narnia och vilken stad som helst att förvandlas till Hogsmeade.

firar min nördighet (och doctor who)

Firar Doctor Who's femtiårsjubileum med lång fjärdedoktornhalsduk runt halsen och Silence på armen. Nu ska jag iväg och fika med Sakarias och Astrid. Jag lever alltså. Ha det fint.

lite sommarnostalgi

Nu när en mest vill gå i ide kan det vara skönt att påminna sig om att det faktiskt varit sommar en gång.


Började sommaren med att fira min sjuttonårsdag några dagar för tidigt med picknick i vitabergsparken, ballongfigurer och några härliga människor. Kan ni fatta att det någonsin varit så varmt att en kunde vara barbent?
 

Såhär såg jag ut på min sjuttonårsdag, då jag fikade med Lisa på Café String.


Sedan packade hon och jag väskorna och begav oss mot Berlin! Typ den bästa resan jag varit på.


Den bestod bland annat av fotoautomater, vin, midsommarfirande med blomkrans och majstång och allt, djupa samtal och eviga promenader runt staden. (Saknar dig galet mycket förresten, Lisa. Kom hem från Spanien fort!)


Nästa stad på tur för min del var Göteborg, där jag hälsade på min älskade Moa. Vi picknickade i Slottsskogen och grillade halloumi.


Väl hemma hängde jag med Maja och hunden Muffin på Nytorget.


Hängde på balkongen med underbara människor.


Spatserade runt på söder om nätterna.


Och avslutade sommaren med Popaganda. Känner att den inte var så pjåkig faktiskt, den där sommaren. Hann dessutom med att jobba i en månad.

kanelbullar och gammal fåtölj


Har druttat rakt ner i en mental svacka och har inte ork eller lust att göra någonting. I söndags var i alla fall Tove L här och hade med sig kanelbullar, så då blev det lite bättre, i alla fall tillfälligt. Har även plockat upp en fåtölj från källaren och ställt i mitt rum. Den är himla gammal, åtminstone femti år men säkert sexti eller sjutti. Här nedanför är en bild på hur den såg ut när mamma var liten och klädd i blått och morfar använde tjocktröjan som jag numera bor i i perioder. Nu för tiden är fåtöljen klädd i ett rött tyg med gulsvarta blommor (typ) på. Älskar gamla bilder.


lugg, engelska bokhandlar och djupa saker

Hej hej. Klippte luggen imorse så nu kan jag se ordentligt igen, sedan passade jag på att göra en gif när mina ögon ändå syns. Annars har jag varit på konstutställningar på Kulturhuset, blivit rädd av alla människor inne i city, promenerat i Gamla Stan, tittat in i engelska bokhandlar och antikaffärer och slutligen suttit på ett café i några timmar och pratat om djupa saker för av någon anledning blir det alltid så. Nu är jag jättetrött och vet inte om jag vill gå och lägga mig eller försöka hitta på något.

tolv dagar in i november


Hej vänner. Tolv dagar in i november. Det enda jag gör är att fika och gå i skolan, med en gnagande obehagskänsla orsakad av känslan att det går åt helvete i nästan alla ämnen som jag bryr mig om. Utom psykologi.

Lite trevliga saker jag gjort sedan sist:
◊ Skrivit ut en dagbok (min sjätte!) och börjat på en ny alldeles underbart fin.
◊ Kollat på skivor, fingrat på böcker i söderbokhandeln och fikat med Hampus.
◊ Fikat med Astrid tills Café String stängde, och pratat om högstadiedrama, tonårsrevolter och läskiga lärare.
Köpt en tjocktröja på myrorna (↑) på väg till Café String för att lära känna Felicia.
Druckit kopiöst med kaffe och te.
◊ Spelat min nya Billy Idol-vinyl.
◊ Köpt biljetter till Kraftwerks spelning!

tid som inte fanns, promenader och kaffe


Skoldagen idag bestod mest av grupparbete vilket var ganska så skönt.


Jag var glad att två lektioner var inställda, och att vi därför hann med saker som annars skulle krävt tid som inte finns. Sedan var jag glad åt att vi hann äta lång lunch på Södermanna utan att behöva stressa tillbaks till skolan. Vi till och med promenerade en bit, och pratade om macaronger och franska frysvaruaffärer.


Jag slutade lite tidigare än vanligt, så promenerade över skanstullsbron och åkte sedan en station till medis för att fika med Hampus. Vi hade tänkt gå någon annan stans än Café String men det sket sig. En får kanske helt enkelt acceptera att det stället är bäst.


Vi pratade mest om identitet och lite om samhället och utopier. Jag berättade om neuropsykologi (och förklarade skillnaden mellan manliga och kvinnliga hjärnor) och han om experiment med studsande kulor och sånt där som de lär sig på naturlinjen.


observationer och pluggkaffe

Såhär har jag sett ut idag när jag varit i skolan och försökt ta tag i mitt liv lite grann. Hittills (en dag in på efter-lovet-perioden alltså, haha) har jag klarat mig ganska bra. Var vaken och hyfsat pigg på alla lektioner, och så åt jag lunch med andra än de alldeles vanliga som omväxling. Fast jag kan känna att jag inte har så mycket att bidra med i många av samtalen. Det blir väl lätt så om en umgås med folk som står ganska nära varandra allihop och en själv inte delar så många av de intressen som dessa delar med varandra. Jag är i alla fall en intresserad observatör, det har liksom alltid varit lite min grej. En lär sig förvånansvärt mycket om människor av att lyssna på folks konversationer.
 
När jag slutat åkte jag in till stan och satte mig på Café String eftersom det inte är så rogivande att vara här hemma för tillfället. Mitt rum inhyser till exempel en ugn, en micro, en tvättställning, en espressomaskin och en resväska, utöver allt mitt eget krafs. Planerar in så mycket som möjligt den här veckan för att slippa vara hemma. På String köpte jag kaffe och satte mig i ett hörn i fönstret med mitt plugg. Det är helt otroligt hur mycket lättare det är att få saker gjorda där än hemma! Medan hjärncellerna vilar sig lite kan en dessutom titta på folk och äta chokladboll. Under tiden jag satt där mörknade det ute och söder blev sådär kvällsromantiskt.

vinyler och novemberlista

 
Plockade med mig tre vinyler från mormor och morfar som nu står på min lilla möbel och stoltserar. Själv funderar jag på hur jag ska få november att inte bara bli ett grått och äckligt mörker. Just november har, liksom februari, en tendens att fylla mig med olust och jobbiga känslor. Här gör jag därför en liten novemberlista.
 
◊ Jag ska plugga sådär idylliskt på något café, eller med en kopp kaffe hemma på golvet. Vad som helst för att faktiskt sätta mig ner och ta tag i mina studier.
◊ För att hålla modet uppe ska jag fika med människor jag känner och vill lära känna.
◊ Soliga dagar vill jag promenera i höststockholm så att kinderna blir rosiga och lungorna fylls med krispig luft.
◊ Om jag har tid vill jag vara lite kulturell, för det är en hel del jag har lust att göra. Gå på fotografiska till exempel, och se på Martina Hoogland Ivanonws utställning på Kulturhuset.
◊ Novembers alla grå nyanser ska jag arkivera och bevara i min nya alldeles otroligt fina skrivbok.
 
Har ni några fina novemberpunkter att dela med er av är jag idel öra.

höstlov



Min höstlovsvecka har spenderats femton busstimmar norrut. Där har jag kramat släktingar, spelat spel, lagt ett enormt pussel, läst, skrivit, gått höstpromenader, suttit vid öppna spisen, bastat, tittat på norrsken genom sovrumsfönstret och gått ut för att blicka ut över vintergatan som gick likt en vit rand tvärs över himlen. Över huvud taget har jag försökt stressa ner och andas lite för en gångs skull. Vaknade igår av att en tupp gol klockan halv tolv på förmiddagen. Nu är jag hemma igen, men inte helt redo för vardag.


RSS 2.0