mot norrskensnätter och snötäckta slätter


I morgon får jag påsklov och sedan åker jag och mamma till mormor och morfar. Förra påsken blekte jag håret ljust och kopparkonstigt, målade mustasch på påskäggen, åkte spark på snön med mina kusiner och analyserade antika dikter i solen på altanen.
Nu längtar jag efter att fly från skolan och sedan grilla, läsa och skida bort det där jobbiga som händer och tar upp mina tankar, som gör mig tankspridd och nedstämd.
Ha en finfin påsk så hörs vi när jag är tillbaka.

(båda bilderna är från förra året)

när saker inte alls är som de ska

Saker och ting är inte alls som de ska just nu och det enda jag tänker göra denna lördag är att titta på Poirot och tona håret. Har pratat i telefon med Moa också vilket var skönt och välbehövligt. Saker är sådär jobbigt fel nu att jag inte ser någon mening i någonting. Det faktum att våren inte verkar ankomma på ännu en månad hjälper inte särskilt. Kram, och jag hoppas att saker är mer som de ska i ditt liv ♥

hanna igen

 

vad gör man inte liksom

Det är onsdag igen och jag åker till skolan tidigare för att jobba grupparbete. Inte så kul, men vad gör man inte liksom. Jävla skit men det går, allt går.

jag är sexton år, platsen de aldrig upptäckte, en storm från ingenstans

Idag smyger jag runt hemma med mammas strumpbyxor och sticketröja. Lyssnar på Håkan och äter nybakta bullar med mjölk.
Gårkvällen och natten var rolig. Vi åt tårta, sjöng för Gnem, pratade om hampafrön och mattävlingar, dansade till dålig musik och Dexys Midnight Runners, sjöng med till David Bowie. Jag kom hem några minuter i fyra och är rimligt trött idag, men ska snart åka och träffa Hanna och Lovisa för att öva på ett tal vi ska hålla i skolan.
 

monster och chokladgrodor

Igår åkte jag till Stuvsta för att hänga med bästabästabästa Sara A! Vi tittade på Monsters Inc, första avsnittet av Sherlock, Harry Potter and the Prisoner of Azkaban och Harry Potter and the Deathly Hallows part 1. Lagade tortellini till middag, frossade i chips, hemgjorda chokladgrodor (!!) och kakor. Drack massa te. Satt och pratade också såklart.
 
Idag ska jag fika med Hanna och Gnem och ikväll ska vi fira att Gnem fyllt sjutton.
 
Den här helgen är så underbar att jag nästan inte vet vart jag ska ta vägen.

allt jävla skit känns ganska bra idag

Idag sitter jag kvar i skolan och läser på om hippiekulturen. Jag och två andra i klassen ska hålla en lektion om  den på kommunikationen, och nu har vi lagt fram en projektplan och planerat allt så att det känns bra trots att vi egentligen fått allt för lite tid på oss. Jag vet inte vad skolan håller på med, nu är det fyra grupparbeten på gång varav två är riktigt stora, och snart ska vi börja på ännu ett stort projekt om jag vet inte vad. Men snart är det helg igen och massa roligheter som kan distrahera mig från allt jävla skit. Fast idag känns allt jävla skit ganska bra ändå. Faktiskt.

sorry jag har bättre saker för mig men nej jag säger inte så

Onödig onsdag som bara får mig att vilja säga "nej sorry jag har viktigare saker för mig än att gå till skolan och ha hatlektioner och en håltimme" och istället sitta hemma och plugga och titta på film.
Mulet. Kallt. Jävla skit.

som den medaljongen som inte var en horokrux

Denna måndagskväll fick jag ett ryck och började dra om lampsystemet i mitt rum. Det började med att jag tog ner ljusslingan från fönstret, sedan kom jag på att den kan hänga på hyllan över sängen istället. Där lyste den så starkt att den kunde ersätta min fula sänglampa, så jag förvisade den i sin tur till ett hörn bakom bokhyllan där den inte syns men kan tändas när den behövs. Sedan gick en glödlampa i ljusslingan och pappa fick komma till undsättning och byta, för sådana farligheter törs jag inte ta mig an själv.
 
Nu sitter jag alltså här i min säng under ljusslingan, med en medaljong runt halsen som mamma plockade fram ur en låda. Den har mitt namn ingraverat och inuti gömde jag en liten papperslapp precis som i Harry Potter and the Half-Blood Prince.
 
Idag har jag inte bara hunnit med lampmojset och medaljongfixet, utan även ett stort prov i geografi, två påbörjade grupparbeten, en stringfika med världens finaste Hanna, jobbsökande samt ett apatiskt psykbryt över ingenting särskilt.
 
Tack för den här måndagen. Hej hå. Lunka på.

svindlande höjder


Köpte den här på Pocket Shop igår. Kvinnan i kassan sa "Bra bokval! Jag älskar den där." och jag glömde för några ögonblick hur hemskt trött jag var.


tacomiddag


Igår kväll åkte jag och Mathilda till Sara för tacomiddag med henne och Lisa. Sara är nyss hemkommen från Thailand och vi hade en del att prata om, vi fyra.hejsvej-uppochner-regnbågsfärger-och-gråskala

Idag har jag inte gjort mycket mer än att plugga och äta prinsesstårta. På måndag är det prov och imorn vill jag inte behöva lägga mer än halva dagen på studier eftersom jag planerat att träffa Sara A. Därför sitter jag nu och nöter in hadley-cellen, atmosfärens lager och klimatförändringens orsaker, konsekvenser samt åtgärder.
Om en stund får vi gäster så jag har satt på mig själv ordentliga kläder och torrschamponerat håret. Livet känns lite hejsvej-uppochner-regnbågsfärger-och-gråskala just nu. Totalrörigt med andra ord. Puss.

böcker

 
Böcker jag vill läsa under 2013:
The picture of Dorian Gray (Oscar Wilde)
Wuthering heights (Emily Brontë)
Sagan om ringen (J.R.R. Tolkien)
Sagan om de två tornen (J.R.R. Tolkien)
Sagan om konungen återkomst (J.R.R. Tolkien)
Eragon (Cristopher Paolini)
Kafka på Stranden (Haruki Murakami)
Den unge Werthers lidanden (Johann Wolfgang von Goethe)
 
Fler än dessa kommer jag förmodligen inte hinna med, om jag ens hinner läsa de på listan. Men så många som möjligt av böckerna ovan vill jag i alla fall ha plöjt mig igenom när året är slut. Om du har någon favoritbok du tycker att jag borde läsa, så säg till! Jag har förhoppningsvis många år på mig att glädjas ått litteratur.

hanna

Ljuset har kommit tillbaka och jag fick ett sådant sug efter att fota. Hanna fick därför ställa upp och hej vad nöjd jag blev!
Detta är alltså vad vi gjorde istället för att plugga inför de tre stora prov som väntar. Men vad offrar man inte för konsten?

te, choklad och samhällsplugg


Det här är vad jag ägnat dagen åt, efter att ha överlevt sju timmar i skolan, nämligen sam-pluggande kombinerat med tedrickande.


Tillsammans med den här personen! Tove N, som är perfekt att plugga med, och att umgås med annars också för den delen.


Vi satt på mitt golv tillsammans med smutsiga strumpor med hål i tårna och annat trevligt.


Som choklad.


en trappa som knakar och en förgylld biljett

I förmiddags tog jag tunnelbanan hem till Sara A och Ingrid. De bor i ett gult bullerbyhus med trappa som knarrar, gillestuga med tjocktv och många fönsterrutor. Där spenderade jag dagen med att bland annat titta på Harry Potter and The Goblet Of Fire, återuppliva en vhs-spelare och titta på Eva & Adam, dricka te och äta hembakt bröd med tomat-och-apelsin-marmelad samt klappa på den andre katten Spencer. Hujedamig så jag trivdes i detta hus.
 
Underbara Sara hade köpt världens finaste sak åt mig när de var i London, nämligen en biljett till Hogwartsexpressen. Lyckan. Nu sitter den fint på garderoben bredvid listan över böcker jag ska läsa i år.
 
 
Nu har jag pluggat lite sammhällskunskap och ska snart stänga ner iPaden för att lägga mig och sova. I morgon börjar nämligen skolan igen, men jag är ganska så pepp ändå faktiskt. Kanske kanske är det varmt så att jag kan ha mockajackan. Annars har jag ändå något att se fram emot eftersom jag ska plugga med Tove i min klass efter skolan. Plugga blir lite lättare när man är två.

första mars

Nu är det vår i kalendern och vädret tycks varken veta ut eller in. Det går från sol till regn och till sol igen på några minuter.
 
Mina planer för idag består av samhällsplugg och läsande av The Picture Of Dorian Gray. Snart smälter snön och en kan städa balkongen och sitta där när en läser och pluggar. Snart.

RSS 2.0