dagboksutdrag från mellanstadiet

2007
 
 
"Egentligen så skulle jag varit på mangakurs idag. Men jag tyckte inte alls att det var roligt när jag var där första gången så jag slipper gå dit. Det kan tyckas konstigt men så är det."
Hur jag minns det: När jag kom in i klassrummet inför första kursen fick jag genast ont i magen. Det hade stått "inga förkunskaper krävs", men alla som satt där inne hade redan börjat rita, och deras illustrationer var högt över min nivå. Lärarinnan var japan och jag förstod inte ett ord av vad hon sa. Jag kände mig underlägsen och korkad, sa till läraren att jag mådde illa. Hon ringde mamma som kom och hämtade mig. Inför andra lektionen började jag gråta. Jag ville inte dit igen, blotta tanken fick magen att vrida sig och vilja spy upp sitt innehåll.
 
"Jag ær hos bestemor och bestefar. Dom bor i Norge. Bestemor betyder farmor och bestefar betyder farfar. Farmor heter Eva och farfar heter Bjørn. Bestefar samlar på viner och han har gjort kællaren till en vinkællare. Han har ett skåp med viner som ær færdiglagrade i vardagsrummet och alla viner som inte ær færdiglagrade har han i kællaren. (...) Jag sover i farfars rum på øvervåningen. En sak som jag inte har berættat tidigare i dagboken ær att jag har brænnmanetsfobi. Det finns brænnmaneter i badvattnet hær. Nær jag badar får jag panik och ær livrædd før att det ska komma en brænnmanet. Jag hade spindelfobi førut men den håller på att gå øver. Nu kan jag i alla fall titta på en spindel utan att få panik. Den hær skrivmaskinen som jag skriver på (...) Jag tycker om att skriva på skrivmaskin."
 


"Jag vill vara ihop med någon. Inte bara vara ihop för att vara ihop som jag har varit förut utan vara ihop för att jag är kär i en kille som är kär i mig tillbaka."
 
"Nu håller mamma på att skriva ut ett personlighetstest. Jag ska skriva hur det går:
 • Lite orolig och ängslig ibland
 • Blir lätt strässad
 • Ampassar mig till andra
 • Låter andra bestämma
 • Impulsiv ibland
 • Inte äventyrslysten (stillsam & nöjd)
 • Vänlig, öppen mot andra
 • Tycker inte synd om mig
 • Trevlig, lätt att umgås med
 • Säger ifrån på skarpen om jag blir arg. Blir jag riktigt arg får jag lust att klippa till
 • Sällan irriterad
 • Litar på andra"
"I sexan ska jag börja med mascara."
 
"Jag har läst ut hela Harry Potter boken. Pappa sa att jag läste 5 timmar i sträck".
 
"w sa att jag såg ut som en kille nu när jag klippt håret. Jag visade inte att jag blev lädsen, men jag tar åt mig allt."
 
 
"x har förändrats. Det kanske är på grund av 'bunten'? Hon var i alla fall annorlunda innan 'bunten' fanns. Nu är hon så fjollig och så. Vi var de enda tjejerna i vårt lag på idrotten i dag. Hon hade nog varit gladare om hon var ensam tjej. Fast det kanske är så? Att man förändras och blir fjollig..."
 
"I går bråkade y och z. På vägen hem småtjaffsade de lite men så blev y lädsen och z fortsatte att gå. Jag kunde ju innte precis låta y stå kvar och gråta i regnet så jag försökte trösta henne och frågade varför hon var lädsen. Jag ropade på z  men då sprang hon iväg. Jag och y sprang efter för jag hade zs väska men då var z plötsligt sk*t förbannad på mig och y. Hon och y hade ju bråkat men vad hade jag gjort?"
 
"Förra julen vi firade här fick jag en Pippibok och en mussepiggväska av någon. Kan dom inte fatta när man växer och kommer in i en ny livsperiod? Det var för tre år sedan men det var bara en som fattade, och gav mig örhängen."

Kommentarer
Postat av: ellen

dagböcker är så himla fint.

Svar: Åh, visst är det! Så underbart att kunna bläddra tillbaka genom sitt liv (och kunna tänka att en i alla fall lärt sig att stava på vägen) :*
Siri Hansen

2013-06-01 @ 18:02:06
URL: http://ellenerikssonn.blogg.se
Postat av: Lisa

"i sexan ska jag börja med mascara" haha!

2013-06-01 @ 21:51:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0