i väntan på livet eller nåt


Känner mig lite fransk i randigt, avundas alla med sovmorgnar, jobbar 8-5, läser en trevlig bok och väntar på att livet ska börja.

Kommentarer
Postat av: Mannen bortom skogen

Bon jour le petit rouge Parisienne ;)

Livet har börjat, man ska inte vänta på att något ska hända. Då kan man vänta på något som kanske redan har hänt och då missat det.

Livet är nu, varje timme är en ny timme. Varje dag är ett nytt vägskäl på livets, stundtals ganska ojämna väg.
Längs resans gång ska man inte fokusera över vägen hela tiden, man ska även ha tid att se utsikten och sceneriet. Om man hittar en vacker utsikt på livets väg, så finns det ingen som klandrar dig för att stanna upp en liten stund och njuta.

Målet är diffust, men riktningen är klar. Framåt. Det finns många som cyklar på livets väg utan att veta varför de cyklar där, de kanske strävar efter gyllene palats och gator som flödar av mjölk och honung. De kanske bara cyklat vilse? Några strävar efter Shangri-La. De är oftast fyllda av frustrationer. De har tappat förmågan av att njuta av resan, utan bara stressar vidare.

Ibland hittar man någon att dela den resan med. Ibland, av olika skäl skils man åt. Man träffar vänner, barndomskamrater, arbetskamrater, livskamrater. Alla är resekamrater på din resa, ibland gör man följe en kort sträcka, ibland väldigt lång sträcka. En bra sak man kan göra är att skratta mycket. Det gör resan väldigt mycket lättare.

Men det är bara du själv som gör din egen resa. Du kan ta råd av andra, du kan även följa med på andras resor en bit, men ingen ska styra dig och säga till dig hur du ska resa.

Igår var då, idag är nu och i morgon är framtiden. Lev i nuet, men minns gårdagen och se fram emot morgondagen.

J'aime la vie

2013-07-30 @ 11:57:28
URL: http://schneebremse.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0