snö

Nu har vinterskorna fått åka fram och det gör mig bara glad för jag tycker om mina vinterskor. Gångvägen till tunnelbanan blir så himla fin på vintern så jag blev tvungen att ta fram mobilen igen, efter att ha fotat skorna, och instagramma gångvägen också. Om du skulle känna för att följa mig på instagram heter jag @sirierika (klicka om du vill komma till min instagramprofil).

ett litet häfte om genus

Stockholm har prytts av ett fluffigt, vitt lager av snö och jag är ledig idag. Ska träffa Hanna och kämpa mig igenom "lilla genushäftet" som inte allt är så litet. Genus är intressant faktiskt så det ska nog gå bra.

minttuggummi

Tuggar minttuggummi, lyssnar på Simon & Garfunkel (I Am A Rock), älskar mina glasögon, tycker mindre om vädret (snöblandat regn...) och ska om en timme ha franskaprov som förmodligen kommer gå åt pipsvängen (men vad gör det om hundra år när allting kommer kring?).

ordning på håret

Nu äntligen kan jag se ordentligt igen. Jag hade nästan glömt hur mina ögon såg ut för det enda jag såg var luggen. Håret är det alltså ordning på nu. Jag har även inhandlat ett par nya jeans och hoppas att vädret blir lite bättre så att jag orkar promenera mellan second-hand-affärerna på söder och kolla efter tjocktröjor och sånt. Det behövs.
Det är alldeles för mörkt för att fota någonting så jag har en känsla av att den här bloggen kommer prydas av små gifs en tid framöver. Lite roligare än webcambilder i alla fall.

min måndag

Hej kära ni. Sov alldeles för lite inatt, min kropp verkar göra uppror. Den vägrade somna igår kväll och bestämde sig föra att vakna efter tre timmar och därefter vägra somna om. Så mellan fem och halv sju imorse låg jag och bävade för den stunden då jag skulle behöva lämna min varma, mjuka, sköna säng. För övrigt har det varit en ganska trevlig måndag. Jag har trippat mellan lektioner om genus och härskartekniker i kaffedoftande korridorer, suttit vid ett gigantiskt fönster ätit lunchtoast tillsammans med Hanna och pratat om hur man kan utnyttja människor och varför vi inte gör det, värderat mänskliga rättigheter alldeles tokigt och feltolkat med flit för att göra uppgifter enklare. Era måndagar då? Hur har de varit? Tänk vad många olika måndagar som pågått idag.

det hade lika gärna kunnat vara natt


Det är morgon men det hade lika gärna kunnat vara natt för det är så mörkt. Sov dåligt och har huvudvärk. Hejdå.

stammisar

Efter en kanna té på Tea & Garden fortsatte jag mot söder där jag mötte upp Emil, Hanna och John för en stringfika. Även Hannas pojkvän Calle hängde på efter en stund. Som vanligt satt vi och pratade om allt möjligt men hälften av oss var väldigt trötta och somnade nästan i soffan.

Efter middagen ska jag för femte gången försöka se första Sagan om ringen-filmen. Fyra gånger har jag sett första halvan... jag har i alla fall verkligen gett det en chans. Men jag vill så gärna gilla Sagan om ringen så nu får jag ta och försöka se hela filmen. Det lite komiska är att jag faktiskt läst The Hobbit, men inte någon av de "riktiga" böckerna. Den var helt okej och jag ser fram emot filmen. Faktiskt.

eftermiddagste



Mitt på Dalagatan ligger Stockholm Tea & Garden som en liten porslinsoas fylld av vackra koppar och kannor. Jag, mamma och pappa begav oss dit idag för att njuta av scones (med clotted cream, hallonsylt och lemon curd), sandwichar och té i deras fina tésalong.
Jag var lite trött, men glad. När klockan närmade sig fyra promenerade vi mot stan och jag åkte till medis för att fika, men det är en annan historia.


grådis och duggregn

Var det verkligen såhär världen såg ut frågar jag mig. Fyra dagar med feber och jag känner inte igen mig när jag går ut. Allt har tappat färgen och ser ut att försöka smälta in i det gråa duggregnet. Fukten tränger in genom kläderna och det enda tecken på att jag inte är den sista levande själen kvar på jorden är en stressad figur som halvspringer mot tunnelbanan gömd i sin svarta kappa så gott det går. Inte ens bilarna ville gå upp den här dagen.

fjantiga egobilder när läraren är sen


Jag pluggade och peppade fram tills klockan halv fyra igår och tog fjantiga egobilder med skoldatorn när läraren var sen. Ätandes på en fralla kilade jag iväg till Slussen för att träffa Sofia så fort jag blev ivägsläppt från samhällslektionen. Vi hamnade på Cafe String vilket var föga förvånande.
Idag sov jag till åtta och sprang sedan omkring i stan i två timmar med Tove, Vera och Lovisa i klassen och letade efter franskheter. Efter en lunch på Roberts Coffee var det dags att åka hem och nu ligger jag här i soffan och väntar på att andra Tove ska sluta och komma hit.

te och samhällsfrågor


Idag var vi lediga så jag och Lisa åkte in till Café String och pluggade samhälle inför torsdagens prov. Riktigt flitiga var vi och satt i tre timmar.


Och drack te.


Lisa var fin som vanligt.


Vi köpte lunch också. Kycklingmackan är utsökt. I ett hörn satt en skäggig ung man i pyjamaströja med nallar och månar på och läste en bok.


Jag gillade mitt söderte.


Det mörknade snabbt och var fint vid Nytorget.

Och det var min tisdag. En mycket trevlig sådan.

lördags


Jag åkte till Sara för en andra halloweenfest och fotade nästan ingenting. Två mobilbilder och en mobilbild stulen av Mathilda är allt.


Vi var tre rödhåriga flickor. Jag hade röda diamanter i ansiktet som Richard trodde var blod.

Joel och John myste i soffan såklart. De var de enda som fastnade på bild. Men kvällen var jättetrevlig och jag blir alltid lika glad av att umgås med folk från min gamla klass. Tyvärr var det flera som inte kunde komma, men det kommer fler fester och fikor så det är lugnt.

halloween

 

en lista där ni får veta att jag...

längtar efter... den här helgen. Jag ska klä ut mig till alv och träffa folk tills jag inte orkar träffa folk mer. Jag ska klä ut mig fast inte lika mycket och dansa tills jag inte orkar dansa mer.


är glad för...
att jag har så många underbara vänner att fika med och för att det är lov så att jag kan ta sovmorgon varje dag och för att omeletten jag gjorde till frukost imorse var så god.

blir nostalgisk... när jag tittar på ett bildspel med bilder från högstadiet och bilder från nian dyker upp och Forever Young börjar spelas i bakgrunden.


drömmer om... att en gång ha såpass mycket pengar att jag kan köpa en lägenhet på söder med fönsternischer som man kan sitta i.

lyssnar på... allt möjligt beroende på humör. De senaste veckorna har jag varit på Elvis Presley-humör men annars kan det vara Kent, The Hives, Lars Winnerbäck, The Smiths, Mumford & Sons, The Maccabees, Lana Del Rey, First Aid Kit, Ramones, Håkan Hellström, Melissa Horn eller Simon & Garfunkel. Till exempel.

är galet stressad över... samhällsprovet jag har nästa vecka som jag inte orkat plugga till. Sen är jag stressad över framtiden för den är ju så viktig.

läser... Harry Potter And The Philosopher's Stone högt för mig själv på kvällarna.

nästan alltid... lägger upp benen på stolen bredvid i tunnelbanan om det finns plats.


Den här listan i ungefärlig form har jag sett på både Emilys och Ellens blogg på sista tiden och jag tyckte den var ganska fin.

RSS 2.0