Pluggtips!

Idag har jag jättemycket plugg jag måste göra. Jag har redan hunnit med ganska mycket, men har tagit ungefär en timmes paus nu. Det är jätteviktigt att ta pauser när man har mycket plugg.MINA PLUGGTIPS:

Skriv en lista på vad du ska få gjort. På så sätt kan du verkligen se hur du kommer framåt, när du bockar av. Det blir så mycket tydligare när man ser det konkret. Dessutom kan du helt koppla bort plugget dagen innan, utan att ha den där gnagande oron i magen att du "borde plugga".

Välj ut en plats där du pluggar. Till exempel vid skrivbordet i ditt rum. Du kan lättare koncentrera dig på det du ska göra, när du har allt plugg samlat på ett ställe. När du inte pluggar är du någon annan stans så att du kan koppla bort skolan.

Ta pauser! När du till exempel bockat av några saker på din lista kan du ta en lång paus när du gör någonting helt annat. Hur lång paus du tar beror helt på vad du tycker är lagom. Det kan vara allt från tio minuter till en timma.

Lägg inte allt plugg på en dag utan sprid ut det du måste göra över två eller tre dagar (om du har såpass lång tid på dig). Annars är det lätt att drabbas av pluggångest.

Ta lediga dagar. Tänk på att du måste kunna ta dagar när du inte pluggar alls. Skriv to-do-listor för tisdag, onsdag och torsdag och ta fredagen utan plugg alls.

Plugga inte när du är för trött. Då kommer du ändå inte ihåg någonting, och resultatet blir sällan bra.Har du fler tips? Kommentera!

Kommentarer
Postat av: Joanna

mitt tips: skriv inte om pluggtips i bloggen, jag får ju plugg ångest för jag borde plugga men inte gör det :[

2010-09-18 @ 18:43:42
URL: http://fotoflickans,webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0