hej berlin


Igår, den sextonde januari tvåtusensexton, var dagen då jag och Savannah flyttade till Berlin fast vi egentligen inte vågar. Konstigt nog kändes det inte särskilt konstigt alls när vi väl gjorde det, men kanske är det för att jag inte riktigt förstått än att vi faktiskt ska bo här ett bra tag (eller åtminstone tills det blir vår så att en kan vistas i Sverige igen utan att vilja krypa ur sitt torra skinn).

Efter en förvånansvärt smidig resa anlände vi till Belin och tog en taxi till det pampiga trapphuset, klämde in oss och väskorna i hissen efter att Savannah undersökt vilken våning vi skulle till (men vi åkte till fel våning ändå först) och låste upp dörren till lägenheten.
 

Här ska vi bo! Taket är så högt att det tagit nästan ett dygn för lägenheten att värmas upp ordentligt, det ekar för att det är så mycket tomma ytor och vi ÄLSKAR DEN. Det första vi gjorde var att möblera om en aning för att vi ska kunna sova i varsitt rum, och sedan gick vi ut och åt indiskt och handlade. När vi kom hem var vi hur trötta som helst och lade oss och vilade. Tittade på ett halvt Miss Marple-avsnitt. Drack te. Sedan kom vi fram till att det bästa sättet att avsluta vår första dag som berlinbor var att gå ut och ta en drink, så det gjorde vi. Det hade börjat snöa och allén vi promenerade längs för att komma till världens mysigaste (och billigaste) cocktailbar var så otroligt idyllisk.

När vi pratat så att jag blev hes, och Savannah börjat få feber, promenerade vi hem igen och kraschade i våra sängar. Sov hur gott som helst. Idag är det söndag och det mesta är stängt, så vi såsar runt och njuter av att inte behöva göra ett dugg. Nu ska vi titta klart på Miss Marple.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0