edinburgh


På min nittonde födelsedag gick jag upp tidigt och tog, tillsammans med mamma och pappa, flyget till Edinburgh. En välbehövlig flykt efter studenten, och innan jag skulle börja jobba och ta tag i livet (eller nåt). Staden, som jag fått intrycket av mest är regnig och kall, välkomnade oss med gassande solsken och utsikten från mitt rum högst upp i det lilla hotellet visade en blå himmel över de uråldriga stenhusen. Vi promenerade längs de soliga gatorna, satt på uteserveringar, åt god mat och gjorde allt sånt som en ska göra på bekymmerslösa småsemestrar. En man som jobbade på tweedbutiken Walker Slater, där pappa handlade upp nästan hela budgeten, rekommenderade en liten pub med en gömd bakgård att sitta och andas ut i. Grillångor från köket svepte ut från väggen och det droppade någonstansifrån men det är väl precis så det ska vara på gömda bakgårdar.

Vi drack whisky på en dunkel pub. Köpte kaffe och läste toaklotter på The Elephant House (där J. K. Rowling skrev största delen av första Harry Potter-boken för den som inte visste det). Klättrade inte hela vägen upp men ganska högt på Arthur's Seat. Och gick på afternoon tea. Allt annat än att tänka på livet.

 

Kommentarer
Postat av: Mannen bortom skogen

Underbara bilder från en fanastisk stad! Det är trevliga människor, allt är så lagom på något sätt. Längtan att åka dit finns alltid.

Bilden på din vid foten av "Arthur's seat", c'est magnifique! Årets bästa? Jag vågar påstå det.

Svar: Det var en himla bra resa. Och jo, jag tycker också om den bilden men om den kvalar in bland de allra bästa, det vet jag inte. Svårt att se innan massa tid har gått.
Siri Hansen

2015-06-27 @ 19:30:32
URL: http://schneebremse.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0