hösten

För mig är hösten mer ett nyår än vad första januari är. Ett nytt skolår börjar, jag har blivit ett år äldre, nya kurser och nya människor ligger framför mina fötter, hjärtat pulserar av förväntan. Hösten är den enda tiden då något så simpelt som en ny jacka kan frammana storslagna framtidsvisioner.
 
Min hjärna är lärd i konsten att producera scenarion, och särskilt på hösten går den på högvarv. Jag kan inte, som andra, göra inspirationscollage för att visa upp hösten jag hoppas på. Allt är redan för detaljerat i mitt huvud för att några bilder ska kunna göra det rättvisa.
 
Nu är det den nittonde augusti, och hösten känns i luften. Första skoldagen på mitt sista skolår har passerat. Jag är arton år. Den här hösten är mitt huvud fyllt av tankar på filosofistudier som jag, trots allt jag hört, inte kan tro blir tråkiga. Bakom tinningarna finns drömmar om kaffe, Cafe Strings fåtöljer och mockajackan min moster sytt. Jag fantiserar om fullskrivna sidor i vackra skrivböcker och word-dokument. Magen flaxar av tanken på att läsa, och det faktum att jag inte lär ha tid att läsa de klassiker och all den poesi jag vill tycks inte riktigt fästa i mitt medvetande. Min dagbok väntar på att fyllas med historier om storslagna fester, djupa samtal och kyssar med vackra människor.
 
Att det nu blir mörkare gör alltså inte så mycket, för en tid framöver kommer jag kunna leva blott på ruset av alla möjligheter som väntar.


Kommentarer
Postat av: Mannen bortom skogen

Hösten är en skön årstid, luften blir klarare, man kan ta på sig en jacka när man går ut. Men fortfarande kan man njuta av vackra dagar.

2014-08-20 @ 13:06:39
URL: http://schneebremse.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0